Bektaş: ‘Ekonomik Kriz Buhrana Dönüştü’

Bektaş: ‘Ekonomik Kriz Buhrana Dönüştü’
CHP Konya İl Başkanı Barış Bektaş, Türkiye genelindeki il başkanları ile eşgüdümlü olarak düzenlediği basın açıklamasında, ülkemizin derin bir ekonomik buhranın içinde olduğunu ileri sürdü.

CHP Konya İl Başkanı Barış Bektaş, Türkiye genelindeki il başkanları ile eşgüdümlü olarak düzenlediği basın açıklamasında, ülkemizin derin bir ekonomik buhranın içinde olduğunu ileri sürdü.

CHP Konya İl Başkanlığında düzenlenen basın açıklamasına CHP Konya İl Kadın Kolları Başkanı Damla Yılmaz ve partililer katıldı.

2018 yılının Temmuz ayında yürürlüğe giren tek adam rejimi ile birlikte ekonominin daha da kötüye gittiğini kaydeden CHP Konya İl Başkanı Barış Bektaş, “2018 yılının Temmuz ayında, tek adam rejiminin resmen yürürlüğe girmesiyle yaşanan ekonomik krizin şiddeti arttı. Geldiğimiz noktada milyonlarca emekçi, memur, çiftçi, emekli, esnaf, öğrenci bu ekonomik buhranın tam ortasında yaşam mücadelesi veriyor. Milyonlar işsizlikle, hayat pahalılığıyla, yoksullukla mücadele veriyor’’ dedi.

 

“Bozuk Düzeni Değiştireceğiz”

 

Son zamanlarda gündeme gelen zamlar hakkında da değerlendirmeler yapan İl Başkanı Barış Bektaş, “1 Temmuz itibariyle elektriğe yüzde 15, doğalgaza yüzde 12, sanayi kuruluşlarında kullanılan doğalgaza yüzde 20, LPG' ye 60 kuruş, öğrenci harçlarına yüzde 10 zam yapıldı. Son zamlarla birlikte, sene başından beri elektriğe yüzde 22, doğalgaza yüzde 20 zam uygulanmış oldu. Tek adam rejiminin yürürlüğe girdiği günden bugüne elektrik faturaları 8 kez, doğalgaz faturaları da 13 kez zamlandı. İktidarın kurduğu bu bozuk düzen, vatandaşa sadece açlık, işsizlik ve zam getirdi. Biz demokratik hukuk devletine son veren bu düzeni değiştireceğiz. Ayrıca mevcut iktidarın yarattığı yıkım halkın sırtına yeni yükler getirecek. Mazot, gübre ve elektrik daha da pahalanacak’’ şeklinde konuştu.

 

“Türkiye Bu Düzene Mahkum Değil”

 

Hayat pahalılığının vatandaşlar üzerinde ciddi olumsuz etkilerinin olduğunu savunan Bektaş, sözlerini şöyle sürdürdü: ‘’Hayat pahalılığıyla, işsizlikle, yoksullukla, borçlulukla ve açlıkla mücadelede iktidar tarafından yalnız bırakılan halk bir çıkış yolu bekliyor. Tek adam yönetimi devam ettiği müddetçe ne yazık ki fakirleşmeye, yoksullaşmaya, geçim sıkıntısı yaşamaya devam edeceğiz. İktidarın siyasi ve ekonomik tercihleri bize bunları yaşamayı dayatıyor. Fakat Türkiye bu düzene mahkum değil. Hiç kimsenin şüphesi olmasın, tek adam rejimine son verip halkın iktidarını kuracağız. Halkı zenginleştirecek olan, hayat pahalılığına son verecek alan Güçlendirilmiş Parlamenter Demokrasiyi kuracağız. Sayın Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu'nun da söylediği gibi, sizden zerre kadar çekinmiyoruz. Bu ülkede hep birlikte mutlu ve müreffeh bir yaşam süreceğiz. Biz hazırız. Türkiye'yi yönetecek kadrolar hazır. Türkiye artık kendisini yeniden kuracak, yeni bir iktidar ve Güçlendirilmiş Parlamenter Demokratik sistem için sabırsızlanıyor. Halkımızın bu sabırsızlığının karşılığını vermek için, hiç vakit geçirmeden, hemen erken seçim istiyoruz.’’

(Haber Merkezi / Haber Kent)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.