Çetin: “Engeller kaldırıldığında gurur verici başarılara imza atıyorlar”

Çetin: “Engeller kaldırıldığında gurur verici başarılara imza atıyorlar”
Konya Tabip Odası Başkanı Dr. Eyüp Çetin: “Engelli vatandaşlarımızın önlerindeki, sosyal ve fiziki engeller kaldırıldığında, kendilerine güvenilip fırsat verildiğinde, sanattan spora, girişimcilikten üretime kadar her alanda gurur verici başarılara imza attıklarına şahit oluyoruz”

Konya Tabip Odası Başkanı Dr. Eyüp Çetin, “Özellikle son yıllarda spordan sanata, eğitimden çalışma hayatına hatta siyasete kadar hemen her alanda önemli başarılara imza atan engelli kardeşlerimizin bu azim ve özgüvenleri her türlü takdiri hak etmektedir” dedi.

Dr. Çetin, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü dolayısıyla yayımladığı mesajında, “Engeli olan bireylerin yaşama sevincini kaybetmeden mutlu bir hayat sürmeleri için çalışmak, devlet ve toplum olarak en önemli sorumluluklarımızdandır. Tüm dünyada engelli insanların sorunlarına dikkati çekmek ve onları daha iyi anlayabilmek için toplumsal farkındalığın oluşturulması amacıyla, Birleşmiş Milletler tarafından 3 Aralık tarihi ‘Dünya Engelliler Günü’ olarak kabul edilmiştir” ifadelerini kullandı.

Dr. Çetin, “Sosyal Devlet olma anlamında dünyanın en önde gelen ülkelerinden olan ülkemiz, engellilerin hayat şartlarının iyileştirilmesi, sosyal ve ekonomik olarak desteklenmesi konusunda örnek gösterilecek bir konuma ulaşmış, engelli vatandaşlarımıza sunulan eğitim, sağlık, kültür ve rehabilitasyon hizmetlerinde büyük ilerlemeler sağlamıştır” diye konuştu.

Konya Tabip Odası Başkanı Dr. Eyüp Çetin, mesajında şunları kaydetti:

“Engelli vatandaşlarımızın önlerindeki, sosyal ve fiziki engeller kaldırıldığında, kendilerine güvenilip fırsat verildiğinde, sanattan spora, girişimcilikten üretime kadar her alanda gurur verici başarılara imza atarak devletimizin ve milletimizin onlara olan desteğine fazlasıyla karşılık verdiklerine memnuniyetle şahit olmaktayız. Özellikle son yıllarda spordan sanata, eğitimden çalışma hayatına hatta siyasete kadar hemen her alanda önemli başarılara imza atan engelli kardeşlerimizin bu azim ve özgüvenleri her türlü takdiri hak etmektedir. Bu durum göstermektedir ki engellilik herhangi bir zorluk ve mücadele gerektiren bir durum söz konusu olduğunda pes etmek değil, onu aşmak için mücadele etmemektir. Bu duygu ve düşüncelerle, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü’nde biz hekimler olarak toplumumuzun ayrılmaz bir parçası olan bütün engelli vatandaşlarımızın dostu ve destekçisi olduğumuzu belirtiyor, kendilerine ve ailelerine mutlu, huzurlu, güzel bir yaşam diliyoruz.”

(Haber Merkezi / Haber Kent)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.