‘Eğitici ve Çocuklara Zararsız Olması Çok Önemli’

‘Eğitici ve Çocuklara Zararsız Olması Çok Önemli’
SÜ Sağlık Hizmetleri MYO öğrencilerinin ders kapsamında okul öncesi eğitim ve özel gereksinimli bireylerin eğitimi için hazırladıkları çalışmalar, “Eğitici, Materyal Geliştirir” sergisinde ziyaretçilerin beğenisine sunuldu.

Okul öncesi ve özel gereksinimli bireylerin eğitimi için hazırlanan materyaller sergilendi.

Selçuk Üniversitesi Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu (MYO) öğrencilerinin ders kapsamında okul öncesi eğitim ve özel gereksinimli bireylerin eğitimi için hazırladıkları çalışmalar, “Eğitici, Materyal Geliştirir” sergisinde ziyaretçilerin beğenisine sunuldu.

Sultan Alparslan Kültür Merkezi’nde açılışı yapılan sergide Çocuk Bakımı ve Gençlik Hizmetleri Bölümü 1. Sınıf 1. Dönem “Eğitimde Araç – Gereç Geliştirme” dersi ile Terapi ve Rehabilitasyon Bölümü 2. sınıf 3. dönem “Engellilerde Araç – Gereç Geliştirme” dersi çerçevesinde hazırlanan çalışmalar yer aldı.

Sağlık Hizmetleri MYO Müdürü Prof. Dr. Gülşin Arslan, yaptığı konuşmada serginin Çocuk Bakımı ve Gençlik Hizmetleri Bölümü Dr. Öğr. Üyesi Ayşegül Sarıkaya ile Terapi ve Rehabilitasyon Bölümü Öğr. Gör. Dr. Akın Gönen’in destekleriyle hazırlandığını söyledi. Hem okul öncesi öğrenciler hem de özel eğitim gerektiren öğrenciler için hazırlanan çalışmaların sergide bir araya geldiğini ifade eden Arslan, “Selçuk Üniversitesinde ilk defa böyle bir sergi gerçekleşti. Emeği geçenlere teşekkür ediyorum” diye konuştu.

Dr. Öğr. Üyesi Ayşegül Sarıkaya da öğrencilerin başarılı çalışmalar gerçekleştirdiğini belirterek “Çalışmalarımızın eğitici olması, çocuklara zararsız olması çok önemli. Öğreteceğimiz kavramlar üzerinde etkili olması, doğru yaş grubuna hitap etmesi bizler için çok kıymetli” dedi.

Öğr. Gör. Dr. Akın Gönen ise öğrencilerin özellikle 6-7 haftaya yakın bir süre materyalin önemiyle ilgili bilgiler aldığını, dönemin geri kalanında özel gereksinimli bireylerin materyal ihtiyaçları doğrultusunda sunulan farklı çalışmaları da inceleyerek eserler sunmaya başladığını aktardı.

Sergi, iki gün süre ile 11.00 – 16.00 saatleri arasında ziyaret edilebilecek.

(Haber Merkezi / Haber Kent)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.