“Ey Cemaat! İmamımız Tatilde, Camimiz Kapalıdır”

“Ey Cemaat! İmamımız Tatilde, Camimiz Kapalıdır”
Konya’da Kılınçarslan Mahallesi’nde bir Camii de imamın emekliye ayrılması, yerine geçici hizmetle görevlendirilen imamında izne ayrılmasıyla cemaat tepkili.Hz. Ömer Camii Dernek Başkanı Hüseyin Çetin, "İlçe Müftülüğüne camimizde imam olmadığını ilettik ama onlarda sorunlarımıza çare olamadılar. Geçtiğimiz cuma günü camiye gelen birçok kişi imam olmamasından ve camiinin kapalı olmasından dolayı ya namazını kılamadı ya da başka camilere gitti" dedi.

Konya'nın Selçuklu ilçesine bağlı Kılınçarslan Mahalles'indeki  Hz. Ömer Camii cemaati, camilerinde imam olmadığından dolayı tepkili. Mahallerinde 18 yıl görev yapan cami hocasının emekliye ayrılmasının ardından camiye geçici hizmetle görevlendirilen cami imamının da 1 haftadır izine ayrıldığını ve yerine kimsenin görevlendirilmediğini belirten Hz. Ömer Camii Dernek Başkanı Hüseyin Çetin, cuma saatinde hoca olmadığından dolayı camilerinin kapalı olduğunu ve camii cemaatinin başka camilerde namaz kılmak zorunda kaldığını söyledi.

"CAMİNİN LAVABO VE ŞADIRVANI DA ARIZALI"

Camilerinin şadırvan ve tuvaletinin de arızalı olmasından dolayı abdest dahi alamadıklarını belirten Hüseyin Çetin, "Camimizde uzun yıllar görev yapan cami hocamız emekli oldu ve yerine geçici olarak bir camii hocası gönderildi. Bu camii hocası da birkaç gün hizmet verdikten sonra izne ayrıldı ve onun yerine de başka hoca görevlendirilmedi. Geçtiğimiz hafta Cuma günü cuma saatinde hoca olmadığından dolayı camimiz kapalıydı. Caminin önüne cuma namazını kılmak için toplanan insanlar, başka camilere gitmek zorunda kaldı. Ayrıca camiimizin şadırvan ve tuvaleti arızalı. Camimizde abdest  dahi alamıyoruz. Sorunlarımızı müftülüğe ilettik ama onlarda sorunlarımıza çare olmadılar" diye konuştu.

"BEN HAYATIMDA BÖYLE BİR ŞEY YAŞAMADIM"

Camii cemaatinden Hüseyin Soyuer ise geçtiğimiz cuma günü camilerinde Türkiye tarihinde görülmeyen bir olay yaşandığını belirterek, şöyle konuştu: "Geçtiğimiz cuma gününde Türkiye'de görülmemiş bir olay yaşandı. Yaşım 68. Ben bu yaşıma kadar böyle bir şeye şahit olmadım. Camimizde cuma günü imam olmadığı için namaz kılamadık. Camii cemaatimizde yaşlı çok insan var ve yürümekte zorluk çekiyorlar. Hiç değilse kendilerine yakın bir cami ide bari cuma namazını kılalım diye geliyorlar ama ne hikmetse Selçuklu Müftülüğüne söylendiği halde camimize imam görevlendirilmiyor. Etrafımızdaki bazı camilerde 2-3 imam olmasına rağmen bizim camimiz bomboş. Günün vakitlerinde namaz kılmak için bazı arkadaşlarımız cemaate öncülük yapıyor."

Öte yandan bazı vatandaşlar, kentteki bazı etkinlik ve programlarda boy gösteren Konya İl Müftüsü Ahmet Poçanoğlu’ndan sorunlarına çare bulmalarını, bulamadığı takdirde bu hafta camilerinden Cuma Namazı’nı kendisinin kıldırmasını istediler.

(Müslüm Evci/Haber Kent)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.