Hüma Okulları’nda “Kuru Ekmek ve Üzüm Hoşafı” Dağıtıldı

Hüma Okulları’nda “Kuru Ekmek ve Üzüm Hoşafı” Dağıtıldı
Hüma Okulları, 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Zaferi’nin 106. yıl dönümünde öğrencilerine savaş günlerinde askerlerin yemeği olan kuru ekmek ve hoşaf dağıtımı yaptı.

Hüma okulları, Türkiye'nin ulus olma mücadelesinin mihenk taşı olan Çanakkale Savaşı'nın bıraktığı mirasın daha iyi anlaşılabilmesi için okuldaki öğrencilerine savaş günlerinde askerin yemeği olan hoşaf ve ekmek dağıttı. Bütün gün Çanakkale türküleri dinleyerek 106 sene öncesini yâd eden öğrenciler, öğle yemeği öncesi bir parça ekmek ve bir bardak hoşaf aldı.

Öğrenciler, “18 Mart Çanakkale Zaferi ile ilgili olarak okulumuzda yapılan bu etkinlik kapsamında Çanakkale cephesinde savaşan ecdadımızın akşam yemeği olan üzüm hoşafı ve ekmek ile kendilerini seneler sonrasında da anıyoruz. Bize tekrar o günleri hatırlatan okulumuza teşekkür eder, karnı doymadığı zamanlar olmasına rağmen yine de savaşarak vatanı kendinden önde gelen atalarımızı rahmet ve şükranla anıyoruz” dediler.

Hüma Okulları Kurucu Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Mehmet Birekul “Bugün 18 Mart Çanakkale Zaferi’ni anmak için Çanakkale savaşlarında şehit olmuş ecdadımızın bir öğün yemeği olan üzüm hoşafı ve kuru ekmeği öğrencilerimize dağıttık. Çanakkale Deniz Zaferi 1. Dünya Savaşı içinde ayrı bir özelliği olan, tarihin akışını değiştiren, bağımsızlığı uğruna canını vermekten çekinmeyen Türk Milleti’nin kahramanlık destanıdır. İstiklal ve İstikbalimiz konusundaki kararlılığımızın bir kez daha teyit edildiği Çanakkale Zaferi’nin yıl dönümünde tüm şehitlerimizin ruhu şad olsun. Onların bu toprakları kazandığı gün bugün ve bizler onların sayesinde bugünlere geldik. O zamanların ruhunu da okulumuzda yaşatmaya çalıştık. Cephede zor şartlar altında, bazen aç kalarak, bazen kuru ekmek, bazen de hoşafla günlerini geçiren askerlerimiz büyük bir fedakarlık ve kahramanlık göstererek vatanımızı düşman işgalinden kurtardılar. Bizler için kanlarını döken tüm şehitlerimizi şükranla, minnetle ve rahmetle anıyorum” dedi.

(Haber Merkezi / Haber Kent)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.