Hüsnü Bozkurt, ADD Genel Başkanı Seçildi

Hüsnü Bozkurt, ADD Genel Başkanı Seçildi
Atatürkçü Düşünce Derneği’nde 5 adayın yarıştığı seçimlerde Hüsnü Bozkut, yeni gelen başkan seçildi.

Beş adayın yarıştığı Atatürkçü Düşünce Derneği’nin(ADD) 16. Genel Kurulunda yapılan oylamada Mustafa Hüsnü Bozkurt 362 delegenin oyunu alarak ADD Genel Başkanı Seçildi. 

Ankara ODTÜ Mezunları Derneği’nin tesislerinde yapılan genel kurula, 1200 delegeden yaklaşık 700’ü katıldı. Genel kurulda ADD Genel Başkan adaylarının kendilerini tanıtmaları ve seçildiğinde yapacakları hizmetler hakkında konuşma yaptı.

Buruda konuşan ve ADD Genel Başkanı Seçilen Dr. Mustafa Hüsnü Bozkurt, ülkede en önemli mücadelenin alanın ADD ve ADD’nin genel başkanlığı olduğunu belirterek, “Cumhuriyetimizin önemli kazanımlarından birisi dil devrimi ve biriside kadın devrimidir. Bugün ülkemizde yaşanılanlarla mücadele etme alanı ADD ve ADD’nin genel başkanlığıdır. Kim ülkemizin geleceğiyle ilgili laf etse, ‘ADD ne diyecek’ diye düşünmelidir.  Kemalizm ideolojisi cumhuriyettir, bilimdir ve kalkınmadır.

Covid salgınını yaşamaya devam ettiğimiz süreçte, aşının önemi ortadadır. O Cumhuriyet 17 adet aşı geliştirerek çocukları koleradan kurtardı. Çin’e 1 milyon aşı gönderdi. Bugün aşıyı bile ithal ediyoruz. Türkiye’nin yüzde 99’nun Suriyeli ve Afganlı göçmenlere razı olduğunu söyleyemeyiz. ADD bu ve diğer sorunlarla mücadele için önemlidir. ADD’nin dışında güçlü olan demokratik hiç bir kitle örgütü de yoktur. Cumhuriyetimizin 100’cü yılına geliyoruz.  İktidara cumhuriyetimizin 100. Yıl kutlamalarını bırakmayacağız. Biz ADD yönetimine arkadaşlarımızla birlikte talip olduk ve yola çıktık. Heyecanla hareket edecek bir yapı oluşturmadan mücadele de başarı gelmez. Bu heyecanı sahaya indireceğiz. Demokratik ve hak taleplerimizi yasal çerçevede dile getirmek için Türkiye genelinde sokağa ineceğiz. Halkımızla birleşeceğiz. Halkımızın da destek vereceği inancı içindeyiz. İster genel başkan seçileyim ister seçilmeyeyim ADD’nin mücadelesine destek vermeye devam edeceğim” diye konuştu.    

Konuşmaların ardından yapılan seçimde ADD Genel Başkanı Adaylarından Mustafa Hüsnü Bozkurt 362 delegenin oyunu alarak ADD Genel Başkanı Seçilirken, diğer adaylardan Tolga Kale 259, Ayhan Yalçınkaya’da 257, Ertürk Türker 243 ve Onur Akyüz’de 187 oy aldı. ADD Konya delegelerinden Veli Demir’de Yüksek Disiplin Kurulu Üyeliğine seçildi.

(Haber Merkezi / Haber Kent)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.