Karabacak: ‘Tarih Kokacak Şehircilik Projesi’

Karabacak: ‘Tarih Kokacak Şehircilik Projesi’
KONESOB Başkanı Muharrem Karabacak, Mevlana Çarşısı ve Altın Çarşı dönüşüm projelerine ilişkin, “Bu iki önemli proje, bölge esnaflarımızla birlikte çarşı kültürünü, ahilik davasını yaşatacak, tarih kokacak bir şehircilik projesi” dedi.

Konya Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (KONESOB) Başkanı Muharrem Karabacak, Mevlana Çarşısı ve Altın Çarşı dönüşüm projelerine ilişkin, “Bu iki önemli proje, bölge esnaflarımızla birlikte çarşı kültürünü, ahilik davasını yaşatacak, tarih kokacak bir şehircilik projesi” dedi.

Başkan Karabacak, geçtiğimiz Cuma günü Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum’un da katıldığı programla temelleri atılan Mevlana ve Altın Çarşı projelerinin bölge esnafı açısından büyük önem taşıdığını ifade ederek, Bakan Kurum ve Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay ile tüm emeği geçenlere teşekkür etti.

KONESOB Başkanı Muharrem Karabacak, 30 yılı aşkın bir süre hizmet vermiş Mevlana Çarşısı ve Altın Çarşı dönüşüm projeleriyle ilgili, “Toplamda yaklaşık 33 bin metrekarelik büyük bir alanda gerçekleştirilecek olan bu iki önemli proje, bölge esnaflarımızla birlikte çarşı kültürünü, ahilik davasını yaşatacak, tarih kokacak bir şehircilik projesi. Esnafımızın tamamının mutabakatı sonucu başlayan Mevlana Çarşısı etabı projesi 19 bin 752 metrekare inşaat alanına sahip olup, 5 bin 329 metrekare bina, 133 adet bağımsız birim, 14 bin 423 metrekare kapalı otopark, çevre düzenlemesi ve peyzaj çalışmaları yer almakta. Altın Çarşı etabında 12 bin 715 metrekare inşaat alanına sahip olan projede; 362 adet bağımsız birim, çevre düzenlemesi ve peyzaj çalışmaları yer almakta” diye konuştu.

“ZİYARETÇİLER ADETA BİR TARİH VE KÜLTÜR YOLCULUĞUNA ÇIKACAK”

Mevlana Çarşı’nın günümüzde Konya’yı ve Mevlana Türbesi’ni ziyaret eden milyonlarca ziyaretçinin ihtiyaçlarına cevap veremez hale geldiğini anımsatan Başkan Karabacak, sözlerini şöyle sürdürdü: “Sayın Cumhurbaşkanımızın talimatlarıyla, Çevre ve Şehircilik Bakanlığımız ve Konya Büyükşehir Belediyemizin hazırladığı ortak projeyle temelleri atıldı. Projeler tamamladığında; Hazreti Mevlana’yı ziyarete gelen her bir misafirimiz büyük bir meydandan başlayarak adeta bir tarih ve kültür yolculuğuna çıkacak. Mevlana Çarşısı ve Altın Çarşı’da alışverişini yapacak olan misafirlerimiz; sonra içerisinde şehir müzesinin, bedestenlerin, kervansaray mimarisiyle yapılacak otellerin, Konya mutfağının eşsiz lezzetlerinin olacağı gurme sokağına gidecek. Bu projeler sayesinde bölge esnafımız da hem Konya’mızı en iyi şekilde tanıtacak hem de daha modern ve geniş mekânlarda işlerini yürütecek. Esnaf Teşkilatı ve bölge esnafı olarak bu denli önemli iki projenin bitmesini sabırsızlıkla bekliyoruz.”

-CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN, BAKAN KURUM VE BAŞKAN ALTAY’A TEŞEKKÜR-

Öte yandan 20 Ocak tarihinde ihalesi yapılacak Yeni Motorlu Sanayi Projesi’nin de Konyalı esnaflar için büyük önem arz ettiğine işaret eden Başkan Karabacak, “Tüm bu önemli projelerin hayata geçmesinde büyük emekleri olan Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan başta olmak üzere, her gelişiyle müjdeler veren ve yatırımlara destek olan hemşehrimiz Çevre ve Şehircilik Bakanımız Murat Kurum’a, Konya sevdasıyla çalışan ve her daim esnafımızın yanında yer alan Konya’mızın mimarı Büyükşehir Belediye Başkanımız Uğur İbrahim Altay’a şükranlarımı sunar, emeği geçen herkese çok teşekkür ederim” ifadelerini kullandı.

(MÇ/Haber Merkezi / Haber Kent)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.