Karaca: ‘Kronikleşen Sorun Halini Alan Hal Yasası İçin Acil Tedavisi Şart’

Karaca: ‘Kronikleşen Sorun Halini Alan Hal Yasası İçin Acil Tedavisi Şart’
DEVA Partisi Konya İl Başkanı Dr. Seyit Karaca, “Hal yasası gibi kronikleşen ve bugüne kadar çözüm bulunamamış bir sorunla halci esnafımız karşı karşıya kalmaya devam ediyor. Tarladan sofraya ‘üretim ve tüketim zinciri’nde yaşanan sorunlarla birlikte kuraklık sonucu sulamada yaşanılan sorunlar çiftçilerimizi oldukça zorluyor” dedi.

DEVA Partisi Konya İl Başkanı Dr. Seyit Karaca, “Hal yasası gibi kronikleşen ve bugüne kadar çözüm bulunamamış bir sorunla halci esnafımız karşı karşıya kalmaya devam ediyor. Tarladan sofraya ‘üretim ve tüketim zinciri’nde yaşanan sorunlarla birlikte kuraklık sonucu sulamada yaşanılan sorunlar çiftçilerimizi oldukça zorluyor” dedi.

DEVA Partisi Konya İl Başkanı Dr. Seyit Karaca, beraberindeki heyetle, saha çalışmaları çerçevesinde Konya Sebze ve Meyve Komisyoncuları (KONMESKOM) Derneği’ni ziyaret ederek sorunlarını dinledi. Karaca, tarımda yaşanılan sorunların çözümünün öncelikli olacağını söyledi.

Karaca’ya beraberinde DEVA Partisi Konya İl Yönetim Kurulu Üyesi (Kurumsal İletişim Başkan Yardımcısı) Hasan Bestil, Meram İlçe Başkanı Ramazan Bilgiç, Karatay İlçe Başkanı Ahmet Tahralı’yla KONMESKOM Derneğini ziyaret etti.

DEVA Partisi Konya İl Başkanı Karaca ve beraberindekiler, Konya Sebze ve Meyve Komisyoncuları KONMESKOM Dernek Başkanı Adnan Pirinç, Yönetim Kurulu Üyeleri İbrahim Dönmez ve Mustafa Şeker ile Kooperatif Genel Müdürü Ahmet Emin Şimşek’le görüştü.

KONMESKOM Derneği Başkanı Adnan Pirinç, ziyarette süreçteki fiyat oluşumundan hallerin yüzde 25 düzeyinde etkili olduğunu ifade ederek, “Sebze ve meyve üretiminde Avrupa’da birinci olmamıza rağmen ihracatta ilimizden küçük olan Hollanda’nın bile gerisindeyiz. Çiftçi tanımının yapılmasından başlayarak, standart ürün gamı, ürün standartları hazırlanması, havza bazlı üretim, ürün envanteri hazırlanması, aynı zamanda tüketim envanterinin hazırlanması, teşvikin tarlaya değil ürüne uygulanması, teşvik ve desteklerin ekim-dikim sezonu öncesi açıklanması, tohum elde edilmesinden ekim, hasat, depolama, lojistik, sunum aşamalarında bütüncül bir yaklaşımla fire oranlarının azaltılarak, tarımda kooperatifleşmeye ağırlık verilmelidir. Üreticinin hak ettiği değeri bulması ve tüketicilerin de kaliteli ve sağlıklı ürünlere rahatlıkla ulaşabilecekleri bir sistem oluşturulmalıdır. Bizlerin sorunlarının çözümünün takipçisi olduğunuz için sizlere teşekkür ediyoruz”  diye konuştu.

 

“Tarım ve Ekonomideki Yaşanılan Sorunların Çözümü Önceliğimiz Olacaktır”

 

DEVA Partisi Konya İl Başkanı Dr. Seyit Karaca ise kendilerini kabul eden KONMESKOM Derneği Başkanı Adnan Pirinç ve yönetim kurulu üyelerine teşekkür ederek sözlerini şöyle sürdürdü: “Hal yasası gibi kronikleşen ve bugüne kadar çözüm bulunamamış bir sorunla halci esnafımız karşı karşıya kalmaya devam ediyor. Tarladan sofraya ‘üretim ve tüketim zinciri’nde yaşanan sorunlarla birlikte kuraklık sonucu sulamada yaşanılan sorunlar çiftçilerimizi oldukça zorluyor. Yeni hal projesi konusunda da en kısa sürede yerel yönetimlerce atılacak adımların ve derneğinin önünün açılmasının takipçisi olacağız.

Partimizin iktidarında çiftçilerimizin sorunlarının çözümünün yanında, her anlamda yanlarında olacağız. Ürünün değerince satılmasını sağlayıp, ihtiyaç duydukları destekleri vereceğiz. Partimizin 52 maddelik Tarım Eylem Planında olduğu gibi, üreticimizden başlayıp, vatandaşlarımıza kadar bir rahatlama sağlayacağız. Tarım ve üreticinin yaşadığı sorunlardan kurtarmak önceliğimiz olacaktır. Ülkemizin yaşadığı ekonomi başta olmak üzere her türlü sorun partimiz Deva iktidarında hızla çözülecektir. Bizi kabul ettiğiniz için sizlere teşekkür ediyoruz” diye konuştu.

Daha sonra DEVA Partisi Konya İl Başkanı Dr. Seyit Karaca, ziyaretlerinin anısına KONMESKOM Derneği Başkanı Adnan Pirinç’e bir tablo hediye etti.

 

(Haber Merkezi / Haber Kent)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.