Karatay Trafik Eğitim Parkı’nda Eğitimler Sürüyor

Karatay Trafik Eğitim Parkı’nda Eğitimler Sürüyor
Karatay Belediyesi tarafından Ulubatlı Hasan Mahallesi’nde kurulan Karatay Trafik Eğitim Parkı’nda eğitimler devam ediyor.

Karatay Belediyesi tarafından Ulubatlı Hasan Mahallesi’nde kurulan Karatay Trafik Eğitim Parkı’nda eğitimler devam ediyor.

İL VE İLÇE PROTOKOLÜ KARATAY TRAFİK EĞİTİM PARKI’NI ZİYARET ETTİ

Karatay Belediye Başkan Hasan Kılca da, Konya İl Emniyet Müdürü Engin Dinç, İl Emniyet Müdür Yardımcısı Ramazan Bozcayüce, İl Jandarma Komutanlığı Trafik Şube Müdürü Hüseyin Şahin, Karatay Kaymakamı Yavuz Güner ve Karatay İlçe Milli Eğitim Müdürü Sami Sağdıç ile birlikte Karatay Trafik Eğitim Parkı’nı ziyaret etti.

Bu eğitim-öğretim döneminde Karatay genelindeki 59 okulda eğitim gören toplam 6 bin 800 ilkokul 4’ncü sınıf öğrencisinin aldığı uygulamalı eğitimleri yerinde inceleyen protokol üyeleri, İl Emniyet Müdürlüğü’nde görevli uzman eğitmenler ve trafik polisleri tarafından verilen ve animasyon filmleriyle de zenginleştirilen teorik eğitimlere de katıldılar.

TRAFİK EĞİTİM PARKI, POLİS VE JANDARMANIN BİRLİKTE EĞİTİM VERDİĞİ TÜRKİYE’DEKİ TEK MERKEZ

Karatay Belediye Başkanı Hasan Kılca, eğitimlerin sorunsuz ve başarılı bir şekilde devam ettiğini ifade ederek söz konusu eğitimlerle çocuklarda trafik kültürünü erken yaşta oluşturulmasına katkı sunmayı amaçladıklarını söyledi.

Başkan Hasan Kılca; “Ulubatlı Hasan Mahallemizde oluşturduğumuz Karatay Trafik Eğitim Parkımızda eğitimler devam ediyor. Kafe Karatay’ı, simülasyon merkezi, gözetleme kulesi, trafik eğitim parkuru, tünel, yaya üst geçidi, yaya geçitleri, kavşak, mini otopark alanı, bisiklet yolu, açık otopark alanı ile çocuk oyun alanıyla Karatay Trafik Eğitim Parkı, ilçemiz için yeni bir değer haline geldi. Karatay Trafik Eğitim Parkı’nın bir başka özelliği de jandarma ve polisimizin birlikte eğitim verdiği Türkiye’deki tek eğitim merkezi olmasıdır. Amacımız, ilçemiz genelinde okuyan 4’ncü sınıf 6 bin 800 öğrencinin trafik konusunda bilinçlenmesidir. Eğitim planlanması için yeterli süre kalırsa diğer sınıflarda okuyan öğrencilerimizi de eğitim programına dahil etmeyi düşünüyoruz. Çocuklarımız bu projeyle trafik kurallarını hem teorik hem de uygulamalı olarak öğreniyorlar. Yavrularımızın eğitimleri ile gelişimlerine katkı sunduğumuz projemizin ve parkımızın hayırlı olmasını diliyor; eğitimlere katılan ve destek veren herkese çok teşekkür ediyorum” dedi.

Konya İl Emniyet Müdürü Engin Dinç, İl Emniyet Müdür Yardımcısı Ramazan Bozcayüce, Konya İl Jandarma Komutanlığı Trafik Şube Müdürü Hüseyin Şahin, Karatay Kaymakamı Yavuz Güner ve Karatay İlçe Milli Eğitim Müdürü Sami Sağdıç da Karatay Trafik Eğitim Parkı’nı Karatay’a kazandıran Karatay Belediye Başkanı Hasan Kılca’ya teşekkür ettiler.

(Haber Merkezi / Haber Kent)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.