“Konya’da Denetimli Serbestlikle Yükümlüler Hayata Tutunuyor”

“Konya’da Denetimli Serbestlikle Yükümlüler Hayata Tutunuyor”
Konya’da Denetimli Serbestlik Müdürlüğünün açmış olduğu girişimcilik kursunu başarı ile tamamlayan denetimli serbestlik yükümlüsü Erdinç Ateş’in, İŞKUR’dan aldığı hibe desteği ile kurduğu perde ve çeyiz mağazasının açılışı, Konya Valisi Cüneyit Orhan Toprak’ın katılımıyla gerçekleştirildi.

Konya’da Denetimli Serbestlik Müdürlüğünün açmış olduğu girişimcilik kursunu başarı ile tamamlayan denetimli serbestlik yükümlüsü Erdinç Ateş’in, Türkiye İş Kurumu Genel Müdürlüğü (İŞKUR)’dan aldığı hibe desteği ile kurduğu perde ve çeyiz mağazasının açılışı, Konya Valisi Cüneyit Orhan Toprak ve protokol üyelerinin katılımıyla gerçekleştirildi.

Konya Denetimli Serbestlik Müdürlüğü, mahkeme tarafından hakkında denetimli serbestlik tedbirine karar verilen yükümlülerin toplum içerisinde cezalarını çekmeleri sürecinde, denetim ve takiplerini yaparak, suçtan uzak durmaları, yeniden topluma kazandırılması, sosyal hayata tutunmaları ve meslek edinmelerini sağlamak amacıyla örnek çalışmalar yürütüyor.

“TÜRKİYE’DE ÖRNEK PROJE”

Yükümlülerin meslek ve sanat edinmeleri ile birlikte iş kurmalarını yönelik Konya Denetimli Serbestlik Müdürlüğünce açılan, ‘Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi Kursu’nun, Türkiye’de örnek projeler arasında yer aldığı bildirildi. Müdürlüğün açtığı kurslara katılıp, başarı ile tamamlayan yükümlüler, hazırlamış oldukları projeleriyle İŞKUR’un Eski Yükümlülere Yönelik Proje Destekleri Hibe Programlarına başvuruda bulunabiliyor.

“19 YÜKÜMLÜYE İŞ KURMA DESTEĞİ”

Konya Denetimli Serbestlik Müdürlüğüne bu şekilde başvuruda bulunan 17 yükümlünün büyük ve küçükbaş hayvan yetiştiriciliği, 1 yükümlünün istiridye ve mantar yetiştiriciliği ile 1 yükümlünün de perde ve çeyiz mağazası projesi, İŞKUR tarafından kabul edildi.

Proje kapsamında, Konya’da Denetimli Serbestlik Müdürlüğünün açmış olduğu girişimcilik kursunu başarı ile tamamlayan denetimli serbestlik yükümlüsü Erdinç Ateş, hazırladığı perde ve çeyiz mağazası projesiyle, İŞKUR’dan 38 bin lira hibe desteği aldı.

KONYA PROTOKOLÜ YALNIZ BIRAKMADI

Mağazanın kurulması için ailesinden de maddi destek sağlayan Ateş, mağazayı hazır hale getirerek, Denetimli Serbestlik Müdürlüğünün aracılığı ile Konya protokolünü açılışa davet etti. Ateş’in talebini olumlu yönde değerlendiren Konya Cumhuriyet Başsavcılığı ise Konya protokolünü programa davet etti. Konya’nın Selçuklu İlçesi Kılıçarslan Mahallesinde gerçekleştirilen mağaza açılışına, başta Konya Valisi Cüneyit Orhan Toprak olmak üzere, İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Şakir Uslu, Konya Cumhuriyet Başsavcısı Ramazan Solmaz, Konya Gıda ve Tarım Üniversitesi Rektörü Prof. Dr.  Cumhur Çökmüş, Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı İl Müdürü Abdurrahman Fidancı, İl Müftüsü Ahmet Poçanoğlu, Denetimli Serbestlik Müdürü Resul Emrah Bilgin, Konya Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürü Emrah Keleş ve diğer protokol üyeleri katıldı.

(Haber Merkezi / Haber Kent)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.