Konya'da Şehitler Anıldı

Konya'da Şehitler Anıldı
Konya'da, 18 Mart Şehitler Günü ve Çanakkale Zaferi'nin 108. Yıl dönümünde şehitler törenle anıldı.

18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Günü’nün 108. Yıldönümü dolayısıyla Konya Şehitliği’ndeki anma törenine, Vali Vahdettin Özkan, askeri ve mülki erkan, şehit yakınları, gaziler ile öğrenciler katıldı. Şehitlik Anıtına çelenklerin koyulmasının ardından saygı duruşunda bulunularak saygı atışı yapıldı ve İstiklal Marşı okundu. Günün anlam ve öneminin belirtildiği konuşmanın ardından Vali Vahdettin Özkan, Şehitlik Defterini imzaladı.

Vali Özkan, bu kutsal toprakların, aziz şehitlerin ve gazilerin emaneti olduğunu belirterek, “Sizlerin emaneti olan bu vatanı, hiçbir vakit içerdeki hainlere ve dışardaki düşmanlara teslim etmedik ve asla etmeyeceğiz. Millet olarak; aziz şehitlerimizi ve kahraman gazilerimizi asla unutmadan onların aziz hatıralarını her daim yaşatmaya söz veriyoruz. İstiklalimizin dönüm noktası olan Çanakkale Zaferi'nin 108. Yıl dönümünü kutluyorum. Şanlı tarihimizin ilk gününden bugüne kadar canlarını feda eden bütün aziz şehitlerimizi ve ebediyete irtihal eden başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere kahraman gazilerimizi sonsuz rahmet ve minnetle anarak aziz hatıraları önünde tazimle eğiliyorum” dedi.

 

 

Törenin ardından şehitlerin mezarlarına karanfil bırakılarak dua edildi. Törene katılan ve Hakkari'nin Şemdinli ilçesinde çıkan çatışmada 18 Kasım 2012'de şehit olan Jandarma Astsubay Çavuş Nihat Gün'ün annesi Sıdıka Gün, “Çanakkale'de şehit olan bütün şehitlerimizin mekanı cennet olsun. Bir anne ‘Oğlum git, vatanımız için, bayrağımız için, ezanlarımızın dinmemesi şehit ol gelme' demiş. Elbette ki biz de yavrularımızı şehit verdik. Ne mutlu ki o gururla yaşıyoruz. Mekanları cennet olsun. Diyecek çok söz var da, kelimelere sığmıyor” diye konuştu.

 

Daha sonra Konya İl Milli Eğitim Müdürlüğü koordinesinde Konya Türk Telekom Sosyal Bilimler Lisesi tarafından Mevlana Kültür Merkezi Sultan Veled Salonu’nda anma programı devam etti.

Programda şiir, resim ve kompozisyon yarışmalarında dereceye giren öğrencilere ödülleri verildi.

İlk olarak il genelinde düzenlenen "Vatan ve Gazi" konulu yarışmalarda dereceye giren öğrencilere Vali Özkan ve protokol üyeleri tarafından ödülleri takdim edildi.

Resim dalında birinci olan öğrenci Meram Hadimi Anadolu Lisesi’nden Fatma Şeyda Duranel, ikinci olan Karatay Cemil Keleşoğlu Anadolu Lisesi’nden Rağat Tit ve üçüncü olan Selçuklu Osman Nuri Hekimoğlu Anadolu Lisesi’nden Bengisu Yazkili; şiir dalında birinci olan öğrenci Selçuklu Mümine Hatun Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi’nden Meryem Şahin, ikinci olan Meram Zeki Özdemir Anadolu Lisesi’nden Livanur Dedeoğlu ve üçüncü olan Karatay Nizamülmülk Anadolu Lisesi’nden Enes Dokur; kompozisyon dalında birinci olan öğrenci Selçuklu Vali İhsan Dede Anadolu Lisesi’nden Almila Bedriye Üner, ikinci olan Selçuklu Vali İhsan Dede Anadolu Lisesi’nden Arzu Pınarbaşı ve üçüncü olan Karatay Nizamülmülk Anadolu Lisesi’nden Hacer Topçuoğlu ödüllerini aldı.

Daha sonra Konya Türk Telekom Sosyal Bilimler Lisesi öğretmen ve öğrencileri tarafından hazırlanan ve izleyenlerden büyük beğeni alan "Son Şafak Son Dua " isimli program icra edildi.

Çanakkale Savaşı'nın hikayesinin anlatıldığı video gösteriminin ardından öğrenciler tarafından tiyatro gösterisi sahnelendi.

Programa Konya Valisi Vahdettin Özkan, İl Jandarma Komutanı Tümgeneral Şakir Uslu, Garnizon Komutanı Tuğgeneral Önder Şensöz, Hava Savunma Tugay Komutanı Tuğgeneral Yusuf Diker, Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Mustafa Uzbaş, Cumhuriyet Başsavcısı Halil İnal, İl Milli Eğitim Müdürü Murat Yiğit, İl Emniyet Müdürü Engin Dinç, Karatay Kaymakamı Yavuz Güner, Kültür ve Turizm İl Müdürü Abdüssettar Yarar, protokol üyeleri, şehit yakınları, gaziler, öğretmenler ve öğrenciler katıldı.

(Haber Merkezi / Haber Kent)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.