Konya’da Yakayı Ele Veren 2 Oto Faresi Tutuklandı

Konya’da Yakayı Ele Veren 2 Oto Faresi Tutuklandı
Otomobillerden akü, jant ve lastik çalan iki hırsız, polisin operasyonuyla yakalandı. Her iki şüpheli emniyetteki işlemlerinin ardından mahkemece tutuklandı.

Otomobillerden akü, jant ve lastik çalan iki hırsız, polisin operasyonuyla yakalandı. Her iki şüpheli emniyetteki işlemlerinin ardından mahkemece tutuklandı.

Edinilen bilgiye göre, Konya’da birkaç gün içerisinde farklı adreslerden otomobil hırsızlığı ihbarları geldi. Polis merkezine gelen ihbarların ardından ekipler harekete geçti. Otomobillerden akü, jant ve lastik gibi malzemeleri çalan hırsızlar polisin operasyonuyla yakayı ele verdi.

Otomobil Parçalarını Alıp Götürdüler

Konya’nın Selçuklu İlçesi Horozluhan Mahallesi’nde Ak Sokak üzerine park edilmiş 2 aracı hırsızlık şüphelileri gözüne kestirdi. Şüpheliler çevre kontrolü yaptıktan sonra araçlardan jant, lastik, akü, buji kablosu ve distribütör gibi otomobil parçalarını çalarak kayıplara karıştı.

Diğer bir oto hırsızlık ihbarı da Karatay İlçesi Nakipoğlu Mahallesi Keçeciler Caddesi’nden geldi. Cadde üzerine park edilmiş bir aracı gözüne kestiren şüpheliler, araçtan 1 adet akü, 1 adet kriko ve 1 adet piknik tüpü çalarak gözden kayboldu.

Polisin Titiz Çalışmaları Sonucu Yakalandılar

Gelen ihbarlar üzerine Asayiş Şube Müdürlüğü Oto Hırsızlık Büro Amirliği ekipleri harekete geçti. Otodan hırsızlık olaylarının gerçekleştiği yerdeki ve çevredeki bütün kameraları incelemeye alan polis ekipleri her 2 olayın şüphelilerini tespit etti.

2 Şüpheli Tutuklandı

Olayın faillerini tespit eden polis ekipleri şüphelileri yakalamak için çalışma başlattı. D.A. (27) ve O.Ç.(23) isimli iki şüpheli polis ekipleri tarafından kıskıvrak yakalanarak gözaltına alındı. D.A.’nın hırsızlık ve çeşitli suçlardan 17, O.Ç.’nin ise hırsızlık ve çeşitli suçlardan 5 kaydı olduğu öğrenildi.

Her iki şüpheli emniyetteki işlemlerinin ardından çıkarıldığı mahkeme tarafından tutuklanarak cezaevine gönderilirken ele geçirilen malzemeler sahiplerine teslim edildi.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.