Konyaspor Evinde Taraftarına Galibiyetle Veda Etmek İstiyor

Konyaspor Evinde Taraftarına Galibiyetle Veda Etmek İstiyor
Konyaspor, bu sezon iç sahada oynayacağı son maçta yarın Hatayspor ile karşılaşacak. 19.00’da başlayacak maçı Erkan Özdamar yönetecek. Anadolu Kartalı kritik maçı kazanarak hem taraftarına galibiyetle veda etmek hem de üçüncülüğünü korumak istiyor.

Konyaspor, bu sezon taraftarının önüne son kez çıkıyor. Yeşil-beyazlılar, Spor Toto Süper Lig Ahmet Çalık Sezonu 37. hafta maçında yarın evinde prestij mücadelesi veren Hatayspor ile karşı karşıya gelecek. Medaş Büyükşehir Belediyesi Stadyumu’nda oynanacak mücadele saat 19.00’da başlayacak. Karşılaşmayı Erkan Özdamar yönetecek. Özdamar’ın yardımcılığını Ekrem Kan ve Süleyman Özay yapacak. Konyaspor bugün öğleden sonra yapacağı taktik idmanıyla hazırlıklarını noktalayacak ve kampa girerek maç saatini bekleyecek. Anadolu Kartalı’nda sakatlığı süren M’Poku dışında eksik bulunmazken, cezasını tamamlayan Amar Rahmanovic ise şans verilmesi halinde yarınki maçta forma giyebilecek.

Ligde oynadığı son 2 maçını kaybederek Şampiyonlar Ligi ön eleme maçlarına katılma şansını mucizelere bırakan Konyaspor, bu sezon taraftarı önünde son kez çıkacağı maçtan 3 puanla ayrılarak hem üçüncülüğünü perçinlemek hem de seyircisine galibiyetle veda etmek istiyor. Üçüncülük yarışında Başakşehir ile çekişen yeşil-beyazlı temsilcimiz yarınki maçı kazanır, Başakşehir de Giresun deplasmanında puan kaybederse, Konyaspor sezonu üçüncü sırada bitirmeyi garantileyecek. İki takım da maçlarını kazanırsa, sezonu üçüncü tamamlayacak takım son haftanın ardından netlik kazanacak. Konyaspor ile Başakşehir arasında iki averajda eşitlik bulunurken, puanların aynı olması durumunda üçüncülüğü genel averaj belirleyecek.

Konyaspor’un bu haftaki maçlar öncesinde Başakşehir’e +1 averaj üstünlüğü bulunuyor. İkili averaj eşitliğinden ötürü sezonun son iki haftasında atılacak her golün önemi büyük olacak.

Öte yandan yeşil-beyazlı takımın Teknik Direktörü İlhan Palut, son haftalarda yenilen basit goller nedeniyle savunma hattına dikkatli olmaları konusunda uyarılarda bulunuyor.

Palut, Antalyaspor maçı sonrası yaptığı açıklamada, takım savunması noktasında büyük sorun yaşadıklarını belirtmiş ve golün her türlüsü yemeye başladıklarını söylemişti. 45 yaşındaki teknik adam, Hatayspor maçı öncesi daha çok takım savunması noktasında çalışmalar yaptırdı.

Palut, ligde kalan iki maçta yeniden eski savunma performansını yakalamak amacında.

Daha önce iyi savunması ile göz dolduran Konyaspor, Süper Lig’de son 5 maçta da gol yerken, son olarak iç sahadaki Göztepe maçında kalesin gole kapatmıştı. Anadolu Kartalı, deplasmanda ise uzun süredir gol yiyor. Yeşil-beyazlı ekip, 23 Ocak’ta 1-0 kazandığı Altay maçından sonra dış sahada çıktığı tüm maçlarda gol yedi. Yeşil-beyazlılar, bu süreçte deplasmanda çıktığı 8 karşılaşmada en az iki golü ağlarında görürken, toplamda da 20 gole engel olamadı. Ayrıca Konyaspor, ilk golü attığı 23 maçın 8’inde üstünlüğü koruyamadı. Son olarak Antalyaspor karşısında 1-0’ı bulmasına rağmen sahadan 3-2’lik skorla mağlup ayrılan yeşil-beyazlı takım, bu sezon öne geçip de skoru koruyamadığı maçlarda tam 23 puandan oldu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.