Konyaspor Kendini Güvenli Bölgede Tutmayı Başardı

Konyaspor Kendini Güvenli Bölgede Tutmayı Başardı
Konyaspor mağlup duruma düştüğü maçta Ankaragücü ile berabere kalarak 33. haftayı 1 puanla kapattı ve kendini güvenli bölgede tutmayı başardı. Yeşil-beyazlılara beraberliği getiren golü oyuna sonradan giren Shengelia kaydetti

KONYASPOR, 33. hafta maçında konuk ettiği Ankaragücü ile 1-1 berabere kaldı. Son haftalarda çıkışa geçen ve son oynadığı 2 maçta 6 puan toplayarak tehlikeli bölgenin dışına kendisini atan Anadolu Kartalı, sıkıntılı bölgeden kurtulmak isteyen rakibi Ankaragücü ile berabere kalarak Başkent ekibini ateşin içinde tuttu.

Mücadelenin ilk yarısında iki takım da pozisyona girmekte zorlanırken, pas hatasının çokluğu da futbol kalitesinin düşmesine sebep oldu.

Genelde orta saha mücadelesi şeklinde geçen ilk 45 dakikanın son atağında Ankaragücü gole yaklaşsa da, Başkent ekibi bu pozisyonda direğe takıldı ve takımlar soyunma odasına golsüz eşitlikle gitti.

 

MAÇIN ikinci devresi ise ilk yarıya oranla daha hareketli geçti. Konuk ekip Ankaragücü ikinci 45 dakikaya daha baskılı başlarken, Konyaspor ise vasat görüntüsünü sürdürdü. Nitekim 65’de ayağa paslarla Konyaspor ceza sahası içine giren Ankaragücü, savunmanın da hatasıyla Badji ile golü bularak 1-0 öne geçti.

Golden sonra Konyaspor, oyuncu değişikliklerin de etkisiyle hücumda daha çok görünmeye başladı. Anadolu Kartalı, 70’de Jevtovic ile direğe takılırken, 76’da oyuna sonradan giren Rahmanovic’in orta sahadan verdiği şık pasla kaleci ile karşı karşıya kalan Shengelia fileleri havalandırdı ve sokuru 1-1’e getirdi. Maçın son anlarında Jevtovic ile gole çok yaklaşan Konyaspor, kalan dakikada başka gol bulamayınca sahadan 1s puanla ayrıldı. Konyaspor bu sonuçla puanını 40 yaparak kendisini güvenli bölgede, rakibini ise alt sıralarda tuttu.

 

MAÇIN önemli dakikaları şöyle: 27. dakikada Paintsil’in ceza sahası dışından sert şutunda, meşin yuvarlak kaleci Sehic’te kaldı. 32. dakikada Hadziahmetovic’in ceza sahasına ortasında, Skubic’in dokunuşunda top yandan auta gitti. 45+1. dakikada Paintsil’in ceza sahasına pasında, Borven’in vuruşunda top yan direkten oyun alanına döndü.

Pozisyonun devamında topu önünde bulan Endri Çekiçi’inin şutu yandan auta gitti. 47. dakikada ceza sahası içinde topla buluşan Badji’nin sert şutunda, kaleci Sehic topa güçlükle hakim oldu. 61. dakikada Paintsil’in sağ kanattan ceza sahasına ortasına iyi yükselen Alper Potuk’un kafa vuruşunda top kaleci Sehic’te kaldı.

 

65.DAKİKADA konuk ekip öne geçti. Pinto rakip yarı sahasından getirdiği topta, Badji ile paslaştı. Pozisyonun devamında Badji, ceza sahası içinde boşta kalan topu ağlara gönderdi: 0-1. 70. dakikada Jevtovic rakipten kazandığı topu, ceza sahası çizgisine yakın noktadan sert şutunda top direkten oyun alanına döndü. 76. dakikada ev sahibi ekip beraberliği yakaladı.

Rahmanovic’in pasında ceza sahası içinde topla buluşan Shengelia’nın vuruşunda meşin yuvarlak kaleci Korcan Çelikay’a çarparak ağlara gitti: 1-1. 90+2 dakikada Guilherme’nin ceza sahasına pasına iyi yükselen Jevtovic’in kafa vuruşunda, kaleci Korcan Çelikay topu son anda parmaklarının ucuyla kornere çeldi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.