Konyaspor ‘Şut’larını Konuşturdu!

Konyaspor ‘Şut’larını Konuşturdu!
Konyaspor’da geride kalan 14 maçta 10 futbolcu rakip kalelere 53 şut gönderirken, Muhammet Demir takımın en çok şut çeken ismi oldu. Yeşil-beyazlılar maç başına düşen 12.6’lık ortalamayla şut istatistiklerinde ise ilk 8 içinde yer aldı

Konyaspor, Süper Lig’de geride kalan 14 haftada rakip kaleye 53 şut attı. 2022 Dünya Kupası arasına 24 puanla dördüncü sırada giren yeşil-beyazlı temsilcimizde, 10 futbolcu 14 haftalık bölümde toplam 53 şut attı. Anadolu Kartalı, ayrıca maç başına 12.6’lık oranla Süper Lig’in en çok şut çeken sekizinci takımı oldu. En çok şut atan isim, Mame Diouf ile birlikte takımın en golcü isimlerinden olan Muhammet Demir oldu. Bu sezon 12 maçta 817 dakika forma giyen ve takımına 4 gollük katkı yapan 30 yaşındaki oyuncu, 11 şutla Konyaspor’un en çok şut atan oyuncusu oldu. Muhammet Demir’i 10 şutla Soner Dikmen, 8 şutla Endri Çekiçi, 7’şer şutla Mame Diouf ve bu sezon beklentilerin uzağında kalan Zymer Bytyqi takip etti.

İLK 14 haftada gösterdikleri performansla Süper Lig devlerinin dikkatini çeken ve Galatasaray’ın transfer listesinde isminin geçtiği iddia edilen Guilherme Sitya 3, Beşiktaş’ın radarına giren Francisco Calvo ise 2 şut attı. Konyaspor’da Bruno Paz ve Adil Demirbağ 2’şer, Amir ise 1 şut attı. Yeşil-beyazlılarda şut atan oyunculardan Mame Diouf 4, Endri Çekiçi, 2, Guilherme Haubert Sitya 2, Francisco Calvo 2 ve Bruno Paz’ın da 1 golü bulunuyor. Soner Dikmen, Zymer Bytyqi, Amir ve Adil Demirbağ’ın henüz golü bulunmuyor. Öte yandan Guilherme Sitya ve Amir Hadziahmetovic, yeşil-beyazlı takımın bu sezon oynadığı 14 Süper Lig maçın tamamında forma giydiler.

ORTA saha oyuncusu Amir Hadziahmetovic ve sol bek oyuncusu Guilherme Sitya, Konyaspor’un Süper Lig'de oynadığı 14 resmi maçın tamamında forma giyerek takımın vazgeçilmezleri olarak dikkati çekti. Anadolu Kartalı’nda bu futbolcular, 14 maçın 14’ünde de toplam bin 260 dakika sahada kaldı. Yeşil-beyazlı takımın başarılı isimleri Ahmet Oğuz ve Zymer Bytyqi, Teknik Direktör İlhan Palut’un ilk 11’lerinin değişmezi konumundalar. Konyaspor’un geride kalan 14 maçında da ilk 11’de yer alan Ahmet ve Soner, yeşil-beyazlı teknik adamın en güvendiği isimler arasında yer aldı. 29 yaşındaki Ahmet, 14 maçın 11’inde 90 dakika sahada kalıp, 3’ünde ikinci yarı oyundan çıkarken, toplam bin 185 dakika süre aldı. 26 yaşındaki Zymer ise 14 maçın 6’sında 90 dakika süre alıp, 8 kez sahadaki yerini başka takım arkadaşına devrederek bin 163 dakika ter döktü.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.