Konyaspor Zeljeznicar’la Karşılaştı: Kazanan Dostluk Oldu!

Konyaspor Zeljeznicar’la Karşılaştı: Kazanan Dostluk Oldu!
Süper Lig hazırlıklarının ilk bölümünü Konya’da yapan Konyaspor, bugün Bosna Hersek ekibi Zeljeznicar ile dostluk maçında karşı karşıya geldi. Saraybosna Grbavica Stadyumu'nda oynanan karşılaşmayı yeşil-beyazlı ekip 2-1 kazandı.

Süper Lig’e Dünya Kupası arası nedeniyle verilen arada 10 gün dinlenen ve ardından lig hazırlıklarının ilk etabını Konya’da gerçekleştiren Konyaspor, bugün Bosna Hersek takımlarından Zeljeznicar ile dostluk maçında karşı karşıya geldi.

Başkent Saraybosna’da bulunan Grbavica Stadyumu'nda oynanan Zeljeznicar ile Konyaspor karşılaşması TSİ 20.00’de başladı.

Konyaspor Teknik Direktörü İlhan Palut mücadeleye İbrahim Sehic, Yasir Subaşı, Kahraman Demirtaş, Uğurcan Yazğılı, Ahmet Oğuz, Amir Hadziahmetovic, Oğulcan Ülgün, Zymer Bytyqi, Robert Muric, Domagoj Pavicic ve Uche Ikpeazu onbiriyle başladı.

Maçtan önemli dakikalar

Mücadeleye hızlı başlayan Konyaspor 9.dakikada öne geçti. Sağ kanattan Robert Muric’in kullandığı köşe vuruşunda Kahraman Demirtaş kafa ile topu arka direğe indirdi, boş pozisyondaki Uche Ikpeazu meşin yuvarlağı ağlara yollayarak takımını 1-0 öne geçirdi.

Konyaspor 10.dakikada 2.golünü buldu. Zeljeznicar orta sahasında kapılan topla başlayan atakta topu alan Amir Hadziahmetovic, ceza sahası içerisinde bulunan Domagoj Pavicic’e pasını verdi, Pavicic bekletmeden şık bir vuruşla skoru 2-0’a getiren golü kaydetti.

Ev sahibi ekip Zeljeznicar 21.dakikada farkı bire indiren golü attı. Sol kanattan gelişen atakta Luka Malic’in ceza sahası içerisine yaptığı ortada topu önünde bulan Haris Hajdarevic, sağ ayağıyla topu filelere gönderdi. Kalan dakikalarda başka gol olmayınca Konya temsilcisi ilk yarıyı 2-1’lik üstünlükle tamamladı.

Karşılaşmanın ikinci yarısında da karşılıklı atakların olduğu maçta başka gol sesi çıkmayınca Konyaspor, dostluk maçında Zeljeznicar’ı 2-1 mağlup etti.

Konyaspor’un Zeljeznicar İle Olan Kardeşliği Eski Tarihlere Dayanıyor

Balkan bölgesinden birçok futbolcuya ev sahipliği yapan Konyaspor’un Zeljeznicar ile olan kardeşliği eski tarihlere dayanıyor. Halen yeşil-beyazlı formayı terleten takım kaptanı İbrahim Sehic ve Amir Hadziahmetovic’in yanı sıra önceki yıllarda Konyaspor’da görev almış futbolculardan Suad Karalic, Almir Memic, Elvir Baljic, Muammer Salibasic ile Riad Bajic, Bosna Hersek Premier Ligi’nde mücadele eden Zeljeznicar formasını terletmişti.

Ayrıca Konyaspor'un Zeljeznicar ile oynayacağı dostluk maçı, İbrahim Sehic ve Amir Hadziahmetovic için duygusal bir maç oldu.

Boşnak ikili, kariyerlerinin dönüm noktası kulüplerinin yanı sıra taraftarları ve Grbavica Stadı ile yıllar öncesine dönüp duygusal anlar yaşadı.

Bosna Hersek Milli Takımı'nın da vazgeçilmezleri arasında yer alan ikilinin yanı sıra geçmiş dönemlerde de birçok Boşnak ismin Konyaspor'da forma giymesi nedeniyle yeşil-beyazlı ekibe yoğun ilgi oldu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.