Konyaspor’un Hasreti 5 Maça Çıktı

Konyaspor’un Hasreti 5 Maça Çıktı
Süper Lig’de son olarak evinde Altay’ı mağlup eden Konyaspor, bu maçın ardından çıktığı 5 karşılaşmada 4 beraberlik ve 1 yenilgi alarak galibiyete hasret kaldı. Bu süreçte rakip fileleri 5 kez havalandıran yeşil-beyazlılar kalesinde ise 6 gol gördü

SÜPER Lig'in 9. haftasında konuk olduğu Galatasaray’a 1-0 yenilen Konyaspor’da galibiyet hasreti 5 maça çıktı. Yeşil-beyazlılar, bu sezon oynadığı son 5 karşılaşmada, 4 beraberlik ve 1 mağlubiyet aldı. En son lig galibiyetini 11 Eylül 2021 tarihinde Konya’da oynanan Altay karşısında 3-1’lik skorla alan yeşil-beyazlı temsilcimiz, sonraki oynadığı 5 maçta 3 puanı bir arada göremedi. Anadolu Kartalı, bu süreçte deplasmanda Giresunspor ile 0-0, Trabzonspor ve Kasımpaşa ile 2-2, Alanyaspor ile 1-1 berabere kalırken, Galatasaray'a 1-0 mağlup oldu. Konyaspor son 5 karşılaşmada 4 puan toplarken, 11 puan kaybetti.

 

YEŞİL-beyazlılar bu süreçte rakip filelere 5 gol atarken, kalesinde 6 gole engel olamadı. Öte yandan Konyaspor’un ligdeki 12 maçlık yenilmezlik serisi ve namağlup unvanı sona erdi. Galatasaray karşısında oynadığı iyi futbolla beğeni toplayan yeşil-beyazlılar, bireysel hatalardan gelen tek golle sahadan puansız ayrılırken, ligdeki 12 maçlık yenilmezlik serisini de sonlandırdı. Son olarak geçtiğimiz sezonun 38. haftasında yine İstanbul’da Galatasaray’a 1-0 kaybettiği müsabakadan sonra çıktığı 12 karşılaşmada 5 galibiyet, 7 beraberlik elde eden yeşil-beyazlı temsilcimiz, uzun bir aradan sonra yenilgiyle tanışmış oldu. Anadolu Kartalı’nda buna karşın oynanan iyi futbol ise camia adına teselli oldu.

 

ÖTE yandan İttifak Holding Konyaspor, Galatasaray maçına önemli eksiklerle çıktı. Koronavirüse yakalanan Sokol Cikalleshi ile birlikte sakatlığı bulunan Ahmed Hassan ve M’Poku kadroda yer almadı. Yeşil-beyazlı ekipte ileri uç hattında Boşnak oyuncu Amar Rahmanovic forma giyerken, performansıyla hayal kırıklığı yaşattı. Orta sahada Soner’i kesen Teknik Direktör İlhan Palut, Oğulcan Ülgün’e şans verdi. Forvet oyuncusu olmamasına karşın Artem Kravets yine şans bulamadı. Bu arada Ukraynalı forvetin eşi de sosyal medya hesabından kadroya alınmamasına tepki gösterirken, taraftarlarla da tartıştı.

 

(Hüseyin Turgut)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.