KOSKİ Yol Genişliğini Drenajla Sağlıyor

KOSKİ Yol Genişliğini Drenajla Sağlıyor
Konya Büyükşehir Belediyesi KOSKİ Genel Müdürlüğü, şehirde dere ve açık kanallarda ıslah ve temizlik çalışmalarına devam ediyor.

Konya Büyükşehir Belediyesi KOSKİ Genel Müdürlüğü, yapım çalışması devam eden Sultan Abdülhamid Han Caddesi’nin ikinci etabında cadde genişliğinin artırılması, yol kaplamasının zarar görmemesi ve olası taşkınlarla yağmur suyunun yol yüzeyinden uzaklaştırılması için Keçili Kanalı’nın cadde hizasında 800 metrelik drenaj hattı oluşturuyor.

Taşkın dönemlerinde su baskınlarının önüne geçmek amacıyla suların sağlıklı deşarjı açısından önemli bir işlevi yerine getiren taşkın kontrol kanallarındaki ıslah çalışmalarını da sürdüren KOSKİ, başlangıç yeri Akyokuş civarında bulunan, derivasyon kanalıyla Sille Deresi’ne bağlanan ve Aslım bölgesine mansaplanan Keçili Kanalı’nın Sultan Abdülhamid Han Caddesi kısmında 800 metre uzunluğunda drenaj hattı çalışmalarına başladı.

Yapım çalışmaları devam eden Sultan Abdülhamid Han Caddesi’nin ikinci etabında yol kaplamasının zarar görmemesi ve olası taşkınlarla yağmur suyunun yol yüzeyinden uzaklaştırılması için yapılan drenaj hattı çalışmaları kapsamında; toprak kanalın betonarme kanala çevrilerek ıslahının yapılması, bu arada yeni açılacak caddenin genişliğinin de artırılması amaçlanıyor.

Konya Büyükşehir Belediyesi KOSKİ Genel Müdürlüğü, çalışmayla birlikte kanal içerisinde meydana gelen su birikmesinden kaynaklı olası kötü koku ve görüntünün de önüne geçecek.

(Haber Merkezi / Haber Kent)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.