Kütükcü: ‘OSB’lerde Son Bir Yılda 2 Bin 500’ün Üzerinde Yeni Parsel Tahsis Edildi’

Kütükcü: ‘OSB’lerde Son Bir Yılda 2 Bin 500’ün Üzerinde Yeni Parsel Tahsis Edildi’
Organize sanayi bölgelerine, yatırımcı ilgisi pandemiye rağmen devam ediyor. Organize Sanayi Bölgeleri Üst Kuruluşu (OSBÜK) Başkanı Memiş Kütükcü, OSB’lerde son bir yılda yatırımcılara 2 bin 500’ün üzerinde yeni sanayi parseli tahsis edildiğini söyledi.

Organize Sanayi Bölgeleri Üst Kuruluşu (OSBÜK) Başkanı Memiş Kütükcü, yatırımcıların OSB’lerde yatırım yapma konusunda büyük bir teveccüh gösterdiklerini ifade ederek, OSB’lere olan yatırımcı ilgisini şu sözlerle ifade etti: “OSB’lerimizin pek çoğunda, pandemiye rağmen yoğun bir yatırımcı ilgisi yaşıyoruz. Son bir yılda Manisa, Ankara, Şanlıurfa, Diyarbakır, Balıkesir, Niğde, Konya, Yalova, İzmir, Kütahya gibi pek çok şehrimizdeki organize sanayi bölgelerimizde, yatırımcılara 2 bin 500’ün üzerinde yeni sanayi parseli tahsis edildi.”

 

9 ayda 6 yeni OSB kuruldu, toplam OSB sayısı 352’ye ulaştı

 

Açıklamasında şu anda Türkiye’de OSB’si olmayan şehir kalmadığını ifade eden Kütükcü, bu yılın ilk 9 ayında Amasya, Elazığ, İzmir, Kahramanmaraş ve Niğde olmak üzere 5 şehirde de 6 yeni OSB kurulduğunu aktararak, şu bilgileri paylaştı:  “ Bu yılın ilk 9 ayında Amasya Taşova OSB, Elazığ Besi Tarıma Dayalı İhtisas OSB, İzmir Bayındır Tarıma Dayalı İhtisas OSB, İzmir Kınık Tarıma Dayalı İhtisas OSB, Kahramanmaraş Elbistan Tarıma Dayalı İhtisas OSB, Niğde 2. OSB olmak üzere 6 yeni OSB’mizin kuruluş aşamaları tamamlandı. Böylece ülkemizdeki OSB sayısı 352’ye ulaştı. Bu 352 OSB’mizin 259’u halihazırda işletmede. Diğer OSB’lerimizin ise, yer seçimi, planlama, kamulaştırma gibi süreçleri devam ediyor. Ayrıca faal 259 OSB’mizdeki işletme sayısı 67 binin, istihdam ise 2 milyon 170 binin üzerine çıktı.”

 

Yatırımlarda OSB avantajları 

 

Kütükcü, Türkiye’nin en planlı sanayi alanları olan OSB’lerin ‘yatırım avantajları’ ile yatırımcılarına sunduğu fırsatları da değerlendirerek, “OSB içinde yapılacak bir yatırım, OSB dışında yapılacak bir yatırıma göre bir alt bölgenin yatırım teşvik avantajlarından faydalanıyor. Bu da yatırımcılarımıza, gümrük vergisi, kurumlar vergisi, SGK işveren payı desteği, faiz desteği gibi alanlarda avantajlar sunuyor. Ayrıca OSB içindeki firmalarımıza emlak vergisi muafiyeti, indirimli arsa tahsisi, harç istisnası gibi teşvikler de var. Bu yatırım avantajlarının yanı sıra, OSB’lerimiz yatırımcılara bürokrasiden uzak, tek durak ofis anlayışı ile hizmet veriyor” şeklinde konuştu.

(Haber Merkezi / Haber Kent)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.