Memurlar isyanlarda: “Hükümet bizi resmen sefalete sürüklüyor”

Memurlar isyanlarda: “Hükümet bizi resmen sefalete sürüklüyor”
AK Parti hükümetinin 5. Dönem Toplu Sözleşmesi kapsamında memur ve memur emeklisine 2020'de yüzde 4+4, 2021'de yüzde 3+3 zamdan oluşan yeni teklifine sendikaların tepkisi büyüyor.

Hükümetin yeni zam teklifine ilişkin basın açıklamasında bulunan Türkiye Kamu-Sen Konya İl Temsilcisi Veli Doğrul, "20 milyon vatandaşımızı doğrudan ilgilendiren toplu sözleşme görüşmeleri büyük bir hayal kırıklığına doğru gitmektedir. Hükümet enflasyon hedefinin bile altında zam vererek resmen bizi sefalete sürüklüyor" dedi.

"BİZE SEFALET ÖNERİLDİ"

Memurun görüşme masasında yarım puana terk edildiğini öne süren Veli Doğrul, "Biz refah istedik, onlar sefalet önerdi. Biz ekonomik kurtuluş istedik; onlar, ‘Esarete devam’ dedi. Bu teklif, 20 milyon insanımızı ateşe atmak anlamını taşıyor" diye konuştu.

"MEMUR VE EMEKLİLERİMİZİ ALANLARA BEKLİYORUZ"

Hükümetin yaptığı teklifi yok saydıklarını belirten Doğrul, sözlerini şöyle sürdürdü: "Kamu görevlileri ve emeklilerle alay eden bu yaklaşımı kabul etmiyoruz. "Eylem kültürümüz" diyenleri de bu kültürlerini bir kere olsun memur ve emekliler için hayata geçirmeye davet ediyor, alanlara bekliyoruz"

"TEPKİMİZİ ORTAYA KOYMAYA DEVAM EDECEĞİZ"

Memura öngürülen zam teklifinin vahim bir durum olduğunu ve teklifle memurun alın terinin değersizleştirildiğini belirten Memur-Sen Konya İl Temsilcisi Nazıf Karlıer ise şöyle konuştu:

"Sendika olarak hükümetin yaptığı teklifi çok komik buluyoruz. Enflasyon gerçeği ortada. Çaya, şekere, doğalgaza tek seferde yüzde 15 zam yapıldı. Kimse sessiz kalmamızı beklemesin. İstenilen teklif sunulmazsa, tepkimizi ortaya koymaya devam edeceğiz"

(Müslüm Evci/ Haber Kent)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.