Meram’da Kadir Gecesi coşkusu

Meram’da Kadir Gecesi coşkusu
Konya’da Kadir Gecesi coşkusunun en çok yaşandığı adreslerden biri Kapu Camii oldu.

Konya’da Kadir Gecesi coşkusunun en çok yaşandığı adreslerden biri Kapu Camii oldu.

Meram Belediye Başkanı Mustafa Kavuş ve Karatay Belediye Başkanı Hasan Kılca’nın da katıldığı teravih namazı için Konyalı vatandaşlar Kapu Camii’ne adeta akın etti. Kur’an-ı Kerim’in indirildiği ve bin aydan daha hayırlı Kadir Gecesi’ni idrak etmek isteyen vatandaşlar, akşam namazından hemen sonra camii hınca hınç doldurdu. Kılınan Teravih Namazı’nın ardından namaza gelenler af, mağfiret, ülkemizin ve ümmetin birlik ve beraberliği için dua etti.

“BU GÜZEL ATMOSFERİN DALGA DALGA TÜM DÜNYAYA YAYILMASI EN BÜYÜK DUAMIZDIR”

Meram Belediye Başkanı Mustafa Kavuş ve Karatay Belediye Başkanı Hasan Kılca da vatandaşların Kadir Gecesi coşkusuna ortak oldu.

Namaza katılan binlerin Kadir Gecelerini tebrik eden Başkan Kavuş ve Başkan Kılca daha sonra vatandaşlarla sohbet etti.

Ramazan ayının manevi atmosferi ve ikliminin tüm Konya’da muhteşem ve müstesna bir güzellikte yaşandığının altını çizen Başkan Mustafa Kavuş, “Konya, tüm Ramazan ayını olduğu gibi Kadir Gecesi’ni başka bir şehirde görmenizin kolay kolay mümkün olmadığı bir güzellikte yaşadı. Kadir Gecesi’nde adeta zirve yapan bu heyecan ve coşkunun benzerini belki de sadece Kudüs’te Medine’de görmeniz mümkündür. Genç yaşlı, kadın erkek  tüm şehir bir ay boyunca oruç tuttu, teravihlere koştu, zekat ve sadakalarla yardıma muhtaçların yanında oldu, yüce Yaradan’ın insanlığa son hitabı Kur’an-ı Kerim’in indirildiği Kadir Gecesi’ni en iyi şekilde ihya etti, şimdi de bayram sevinci yaşamaya hazırlanıyor. Konya’da yaşanan bu manevi atmosferin, kardeşliğin, sevgi ve barış ortamının, tüm dünyaya dalga dalga yayılması en büyük duamızdır. Çünkü bugün dünya en çok bu iklime muhtaç” diye konuştu.

Cami etrafında bulunan çay ocaklarında ki vatandaşların çay sohbetlerine de iştirak eden her iki başkan ayrıca, bayram alışverişi için gece geç saate kadar açık olan çevre esnaflarını da ziyaret ederek onlarla hasbihal etti.

SEKİNE HATUN CAMİİ’DE KADİR GECESİ COŞKUSU YAŞADI

Meram’da Kadir Gecesi coşkusunun yaşandığı bir diğer adreste Meram Sekine Hatun Camii oldu. Kadir Gecesi’nin hikmetinin anlatıldığı sohbet, ilahiler, kılınan namaz ve edilen dualarla, vatandaşlar eşsiz bir gece yaşadı.

(Haber Kent)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.