‘Önce Yaya Diyoruz!’

‘Önce Yaya Diyoruz!’
Konya’da trafikte yayalara karşı farkındalığı artırmak, yaya önceliği konusunda toplumu bilinçlendirmek amacıyla, ‘Yayalar İçin 5 Adımda Güvenli Trafik’ konulu etkinlik düzenlendi. Etkinlikte görme ve bedensel engeli vatandaşlar, Konya protokolü ve polis ekipleri yardımıyla karşıdan karşıya geçti.

Konya’da trafikte yayalara karşı farkındalığı artırmak, yaya önceliği konusunda toplumda farkındalığı üst düzeye çıkarmak ve yaya önceliğine verilen önemi vurgulamak amacıyla, ‘Yayalar İçin 5 Adımda Güvenli Trafik’ konulu etkinlik düzenlendi. Etkinlikte görme ve bedensel engeli vatandaşlar, Konya protokolü ve polis ekipleri yardımıyla karşıdan karşıya geçti.

Konya Abdul Hezel Paşa Caddesi Kültür Park yaya ışıklarında ‘Yayalar İçin 5 Adımda Güvenli Trafik’ gerçekleştirildi.

Etkinliğe Konya Vali Yardımcısı Mehmet Aydın, İl Emniyet Müdürü Engin Dinç, Selçuklu Kaymakamı Eflatun Can Tortop, Konya İl Jandarma Komutan Yardımcısı Albay Osman Akif Demirel, Sakatlar Derneği Konya Şube Başkanı Ahmet Mıhçı, Görmeyenleri Koruma Derneği Konya Şube Başkanı Veli Özağan, trafik birim amirleri, engelli vatandaşlar ve basın mensupları katıldı.

Etkinlikte görme ve bedensel engeli vatandaşlar Konya protokolü ve polis ekipleri yardımıyla karşıdan karşıya geçti. Etkinlik sonrası görme ve bedensel engeli bireylere, Vali Yardımcısı Aydın, İl Emniyet Müdürü Dinç ve protokol üyeleri tarafından gül takdim edildi. Trafik polisleri ile jandarma ekipleri ise vatandaşlara broşür ve küçük çocuklara da kitap dağıttı.

 

 

"Toplumun Gündemini Oluşturmak İstiyoruz"

Konya Vali Yardımcısı Mehmet Aydın etkinliğe ilişkin, bugün tüm Türkiye’de olduğu gibi Konya’da da önce yaya etkinliğini başlattıklarını belirterek, “Düzenlediğimiz etkinlikte bunun farkındalığını yaratmak ve toplumun gündemini oluşturmak istiyoruz. Bir yaya, yola adımını attığında önce onun haklı olduğunu, toplum bilincine yerleştirmek için ilçe kaymakamlarımız, komutanlarımız ve emniyet müdürümüzle beraber trafikten sorumlu zabıta ve gençlerle çocuklarla beraber bu etkinliği yapmış durumundayız. Bu etkinliğin vatandaşlara duyurulmasında önemli bir paya sahip olan basın mensuplarımıza da teşekkür ediyoruz. Önemli olan bu etkinliğin gündeme taşınması, farkındalık yarattığımızın bilincinde olarak önce yaya diyoruz” diye konuştu.

 

 

“Toplumun Duyarlı Olmasını İstiyoruz”

İl Emniyet Müdürü Engin Dinç ise, Konya’da trafik kazalarını sıfıra indirmek için çalışmalar gerçekleştirdiklerine işaret ederek, sözlerini şöyle sürdürdü: “Özellikle emniyet teşkilatı olarak çocuklarımızın, engelli kardeşlerimizin yanındayız. Bütün sürücülerin yayalara, çocuklarımıza ve engelli kardeşlerimize özellikle dikkat etmesini istiyoruz. Trafik kazalarında şehir içerisinde çok ciddi azalma var. Özellikle bunu neredeyse sıfıra indirmeyi hedefliyoruz. İnsanların duyarlı olmasını istiyoruz.”

(Mürsel Çetin/Haber Merkezi / Haber Kent)

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.