Rahatlatan Galibiyet

Rahatlatan Galibiyet
Konyaspor sahasında karşılaştığı ligin flaş ekiplerinden Fatih Karagümrük’ü 5-1 gibi flaş bir skorla mağlup ederek, sezonun bitimine 3 hafta kala oldukça rahatladı. Puanını 45’e çıkartan yeşil-beyazlılar bu sezon ayrıca en farklı galibiyetine imza attı

KONYASPOR evinde Fatih Karagümrük’ü 5-1 gibi flaş bir skorla mağlup ederek, derin bir nefes aldı.

Süper Lig’in 39. haftasında sezonun flaş takımları arasında yer alan Karagümrük’ü konuk eden yeşil-beyazlı temsilcimiz, ilk yarısı 1-1 sona eren maçın ikinci devresinde daha iyi bir futbol sergileyerek sonuca gitmeyi başardı ve sahadan 5-1’lik galibiyetle ayrılarak hem 6 maç aradan sonra 3 puan sevinci yaşadı, hem de alt sıralardan uzaklaştı ve oldukça rahatladı.

Kartal’ın 24. dakikada Cikalleshi ile attığı gol VAR kararıyla iptal edilirken, yeşil-beyazlılar 30’da ise Lens’in golün engel olamadı ve 1-0 mağlup duruma düştü. Bu gole 33’de Ahmet Çalık ile yanıt veren Konyaspor soyunma odasına 1-1 eşitlikle gitti.

 

KONYASPOR için ikinci yarıda ise bambaşkaydı. 61’de Cikalleshi ve 64’te Bytyqi’nin golleriyle fark 2’ye çıkarken, yeşil-beyazlılar adına farkı 3’e çıkaran isim 85’de attığı golle Cikalleshi oldu. Maçın bu sonuçla bitmesi beklenirken skoru ilan eden isim ise 90+2’de Shengelia oldu. 5-1’lik skorla bu sezon en faklı galibiyetine imza atan Konyaspor bu sonuçla puanını 45’e çıkararak, son 3 maça çok daha rahat girmiş oldu.

Maçın önemli dakikaları şöyle.

2.dakikada gelişen Karagümrük atağında ceza sahası yayı önünde topla buluşan Borini’nin şutu savunmaya da çarparak az farkla kornere çıktı.

5.dakikada topla birlikte sol çaprazdan ceza sahasına sokulan Bytyqi’nin şutunda meşin yuvarlak üstten dışarıya gitti.

19.DAKİKADA Bytyqi’nin sağ kanattan ceza sahasına yaptığı ortasında Jevtovic bekletmeden vurdu ancak top kaleci Viviano’nun ellerinde kaldı. 24. dakikada sağ kanattan Bytyqi’nin kullandığı serbest vuruşta Cikalleshi kafa vuruşuyla topu ağlara gönderdi ama VAR’ın uyarısıyla gol ofsayt gerekçesiyle iptal edildi.

30.dakikada ceza sahası önünde topla buluşan Aksel’in sert şutunda kaleci Sehic topu kornere çelmeyi başardı.

30.dakikada Borini’nin sağ taraftan kullandığı kornerde arka direkteki Ndao topu kaleye göndermek istedi. Lens’in de dokunduğu top ağlarla buluştu. 0-1.

33.dakikada Konyaspor’un soldan kullandığı köşe vuruşunda Jevtovic’in ön direkte topu kafayla arka direğe aşırttığı topa düzgün kafa vuruşunu yapan Ahmet Çalık, meşin yuvarlağı filelere gönderdi. 1-1.

61.DAKİKADA Guilherme’nin sol kanattan kullandığı serbest vuruşta arka direkte iyi yükselen Abdülkerim’in kafa vuruşunda top kaleci Viviano’dan döndü. Cikalleshi dönen topu tamamlayarak takımını öne geçiren golü kaydetti. 2-1.

64.dakikada sağ kanattan gelişen Konyaspor atağında Cikalleshi’nin ceza sahasına gönderdiği topta Bytyqi düzgün bir vuruşla kaleci Viviano’yu mağlup etmeyi başardı. 3-1.

76.dakikada sağ kanattan ceza alanına giren Shengelia’nın dar açıdan çektiği şutunda meşin yuvarlak az farkla üstten auta çıktı.

85.dakikada hızlı gelişen Konyaspor atağında topla orta sahayı kat eden Abdülkerim’in pasında Cikalleshi, kaleciyle karşı karşıya kaldığı pozisyonda topu ağlara gönderdi. 4-1.

89.dakikada sol kanattan topu içeriye çeviren Guilherme’nin pasında kale önündeki Daci düzgün bir vuruş yapamadı ve top direğin yanından dışarıya çıktı.

90+3.dakikada sol kanattan gelişen Konyaspor atağında Rahmanovic’in ceza sahasına gönderdiği topta Shengelia kaleciyi çalımladı ve fileleri havalandırdı. 5-1.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.