Ramazan Erkoyuncu: ‘Öze Dönüşle Çiftçimizin Yanındayız’

Ramazan Erkoyuncu: ‘Öze Dönüşle Çiftçimizin Yanındayız’
Konya Pancar Ekicileri Kooperatifi’nin seçim yarışında kimseyi karalamadan, yalan haberler yaymadan sadece çiftçinin eski güzel günlerine döneceği yatırım ve projeleri anlatmaya çalıştıklarını dile getiren Başkan adayı Ramazan Erkoyuncu, fitne fesat yayarak, dedikodu ve yalan haber üreterek seçim çalışması yapılmasını eleştirdi.

Konya Pancar Ekicileri Kooperatifi başkanlık seçimleri öncesinde çiftçilerle buluşmaya devam eden Başkan adayı Ramazan Erkoyuncu, Karatay İlçesi’nin Akörenkışla, İsmil, Yenikent, Yarma ve Hayıroğlu köylerinde çiftçilerin istek ve taleplerini dinledi, yapacaklarını anlattı.

İslam aleminin ve Konyalı çiftçilerin Mevlit Kandilini tebrik eden Erkoyuncu, amacının Konya Şeker’i içinde bulunduğu ekonomik zafiyetten kurtarmak ve avansların erkenden ödendiği, çiftçinin ürününün karşılığını tam olarak aldığı günlere döndürmek olduğunu kaydetti. Çiftçiye vaatlerini de anlatan Erkoyuncu, seçildiğinde küspede çiftçiyi düşünen eski kurum politikasını uygulayacaklarını, eski sistemdeki yüzde 30 net küspe ve kart sistemini işleterek çiftçiye küspesini istediği gibi kullanma hakkı tanıyacaklarını, kota ve kantardaki düzensizlikleri ortadan kaldıracaklarını bildirdi.

“Size söz veriyorum, bunun için elimden ne geliyorsa, hangi imkan varsa onu yapacağım” diyen Erkoyuncu, çiftçiden destek istedi. Pancar Ekicileri Kooperatifi’nin bilmediği işlerden vazgeçip, kendi işi olan tarıma yönelmesi gerektiğini vurgulayan Erkoyuncu, şunları söyledi:

“22 Eylül’de adaylığımızı açıkladık. Allah’tan hayır diledik, hayırlısıyla yola çıktık. Öncelikli derdimiz bu kurumun eski şaşalı, çiftçinin çok mutlu, kurumun ekonomik olarak zirvede olduğu dönemlere geri dönmek. Çiftçimizi o günlere döndürme çabasıyla aday oldum. Herkesin bildiği gibi kurumumuz ekonomik darboğazda. Termik santrallerden kaynaklanan olumsuzluklar yaşıyoruz. Elbette bu yatırımlara iyi niyetle başlanmıştı ama yaşanan şanssızlıklarla bugünkü borçlu duruma geldik. Bu da kurumun diğer tüm sektörlerdeki pozisyonlarını bozdu. Bu nedenle benim düşüncem; bilmediğimiz enerji sektöründen acilen, devletin bilgisi ve denetimi gözetiminde, tüm ortakların gözü önünde çıkmaktır. Yoksa rahatlamamız mümkün değil.”

Konya Şeker’in ekonomik zafiyetinin büyük olduğunu hatırlatan ve bunun çözümü için devlet yetkilileri ile görüşmeler yaptığını anlatan Erkoyuncu, “Bu büyük yükün altından devlet olmadan kimse kalkamaz. Devleti temsil edenlere şunu söyledim; kim seçilirse seçilsin devlete rağmen biz burada hiçbir şey yapamayız. Farklı bir düşünceniz varsa aday bile olmam. Onların beyanı da aynen şöyleydi; buradan duyuruyorum, ‘Biz herkese eşit mesafede duruyoruz. Kazanan her kim olursa biz onun yanındayız. Yani bu millet, bu çiftçi kimi tercih ederse biz de onun yanındayız, biz milletin yanındayız, dolayısıyla kurumun da yanındayız.’ Bize teveccüh gösterirseniz, kurumumuzun kalkınması ve eski azametli, güçlü günlerine dönmesinde neler yapacağımızı gerek yönetici olarak gerekse çiftçi olarak kazandığımız tecrübemizle çok iyi biliyoruz ve sizden bunun için destek bekliyoruz” diye konuştu.

Konya Şeker’in hala çok büyük paralar kazandığını, ancak enerji sektöründeki borçların faizini ödemekten çiftçiye bakamadığını belirten Erkoyuncu, “Adı üstünde burası Pancar Ekicileri Kooperatifi. Seçim de pancarı ekenlerin, yani sizlerin seçimi” diyerek, kendisine oy versin vermesin herkese eşit mesafede olacağını söyledi.

(Haber Merkezi / Haber Kent)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.