Selçuklu’da Evde Yaşlı Bakım Hizmeti Yeniden Başladı

Selçuklu’da Evde Yaşlı Bakım Hizmeti Yeniden Başladı
Selçuklu Belediyesi tarafından başarı ile yürütülen Evde Yaşlı Bakım Hizmeti kaldığı yerden devam ediyor. Pandemi nedeni ile bir müddet ara verilen hizmet kısıtlamaların esnetilmesi ile tekrardan başlatıldı.

Selçuklu Belediyesi 2010 yılından bu yana titizlikle sürdürdüğü ve Konya'da bir ilk olan  Evde Yaşlı Bakım Hizmeti ile sosyal belediyecilik alanında örnek olmaya devam ediyor. Sosyal Destek Hizmetleri Müdürlüğü bünyesinde sürdürülen proje ile ilçe sınırları içerisinde yaşayan 65 yaş üstü ekonomik olanakları düşük, bakıma muhtaç, yalnız yaşayan yaşlılara evlerinde bakım hizmeti veriliyor.

Uygulama kapsamında yaşlı bakım hizmetinden yararlanmak isteyen vatandaşların belediyeye başvurması halinde gerekli incelemeler sonucunda hizmete başlanılıyor. Yaşlı Bakım sertifikası olan personeller tarafından yaşlıların ev temizliği yapılırken, banyo, tıraş, yatak banyosu gibi kişisel bakım ihtiyaçları karşılanıyor.

Ayrıca görevli hemşireler tarafından rutin şeker, tansiyon, kolesterol ölçümü yapılan yaşlıların, enjeksiyon, yara bakımı, pansuman, serum gibi müdahale gereken durumları da düzenli olarak yapılıyor.

Selçuklu Belediyesi Evde Yaşlı Bakım Hizmetini başlattığı günden bugüne kadar 600 yaşlıya bakım hizmet verdi.

 (Haber Merkezi / Haber Kent)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.