SÜ, Sportif Dron Yarışması’nda Birinci Oldu

SÜ, Sportif Dron Yarışması’nda Birinci Oldu
Selçuk Üniversitesi, Türkiye Üniversite Sporları Federasyonu (TÜSF) tarafından ilk kez düzenlenen Üniversitelerarası Sportif Dron Yarışması’nda birinci oldu.

Türkiye Üniversite Sporları Federasyonu (TÜSF) tarafından 28 - 29 Nisan 2022 tarihlerinde düzenlenen ve 7 üniversitenin katıldığı Üniversitelerarası Sportif Dron Yarışması’na Antalya Bilim Üniversitesi ev sahipliği yaptı. Yarışmaya Selçuk Üniversitesi adına katılan ve Teknoloji Fakültesi Elektrik-Elektronik Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Mehmet Akif Şahman’ın danışmanlığını yaptığı ikinci sınıf öğrencisi İbrahim Alper Aydın birinci oldu.

“Üniversitemizi Gururla Temsil Ettik”

Teknoloji Fakültesi Elektrik-Elektronik Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Mehmet Akif Şahman, “Yarışmada Üniversitemizi gururla temsil ettik. İlk kez gerçekleştirilen yarışmada birinci olmak oldukça önemli. Bizlere destek veren Teknoloji Fakültesi Dekanımız Prof. Dr. Şakir Taşdemir’e ve Rektörümüz Prof. Dr. Metin Aksoy’a sonsuz teşekkür ederiz. Bundan sonra da başarılarımızın devamı gelecek. Bu tarz organizasyonlarda özel pistler kullanılıyor. Bu pistlerde farklı modifikasyonlar yapılabilen dronlar yarışıyor. Özel bir gözlükle kullanılan bu dronlar, 150 – 250 kilometreye çıkabiliyor. Yarışmayı en kısa sürede hatasız tamamladık.” dedi. 

“Üniversitemize Birincilik Kazandırdığımız İçin Mutluyum”

İbrahim Alper Aydın da “Antalya’daki dron yarışmasında Üniversitemize birincilik kazandırdığımız için mutluyum. Bizim kullandığımız dronlar manuel olarak kontrol ediliyor; kontrol kartını, yazılımı, motorları kendimiz seçiyoruz. Gücünü ayarlayabiliyoruz. Dronun motoru ve kontrol kartı kaliteli olmalı ki bütün hareketlerimiz doğru bir şekilde aktarılsın; görüntümüz, kumandamızın sinyali sorunsuz gelsin. Bundan sonraki hedefimiz Teknofest’te birincilik elde etmek. Dron merakı olanlara ilk olarak simülasyon eğitimi almalarını tavsiye ederim.” diye konuştu.

(Haber Merkezi /Haber Kent)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.