SÜ’de Cübbe Giydirme ve Ödül Töreni Düzenlendi

SÜ’de Cübbe Giydirme ve Ödül Töreni Düzenlendi
Selçuk Üniversitesi Tıp Fakültesinde 2022 - 2023 Eğitim Öğretim Yılı 14 Mart Cübbe Giydirme ve Ödül Töreni düzenlendi.

Selçuk Üniversitesi Tıp Fakültesinde 2022 - 2023 Eğitim Öğretim Yılı 14 Mart Cübbe Giydirme ve Ödül Töreni düzenlendi.

Sultan Alparslan Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen Selçuk Üniversitesi Tıp Fakültesi 2022 - 2023 Eğitim Öğretim Yılı 14 Mart Cübbe Giydirme ve Ödül Töreni’nin açılış konuşmasını yapan Fakülte Dekanı Prof. Dr. Yavuz Selvi, “Hekimlerimiz, depremin olduğu sabah hazırlıklarını yaparak yoldaki sorunları, bölgedeki artçıları düşünmeden hemen yola çıktılar. 35 kişilik ekibimiz, Kahramanmaraş’ta hastaneyi devraldılar. Birlikte hareket ederek, yeniden üreterek, yeniden birbirimize destek olarak bugünleri atlatabiliriz. Yeniden ve daha güçlü olmak için birbirimizle daha çok konuşmaya, güzellikleri paylaşmaya ihtiyacımız var” diye konuştu. 

“Hekimlerimiz, Bilgi ve Tecrübelerini Seferber Ediyor”

Hekimliğin zorlu bir eğitim ve öğretim sürecinden geçebilenlerin icra edebildikleri, insan sağlığına adanan bir meslek olduğunu vurgulayan Rektör Prof. Dr. Metin Aksoy da “Hekimlerimiz; bilgi ve tecrübelerini, tıbbi teknolojileri en üst seviyede kullanarak insanların sağlıklı yaşaması için seferber ediyor. Onların bu özverili çalışmaları sayesinde her yıl milyonlarca insan sağlığına kavuşuyor. Bizler de Selçuk Üniversitesi olarak sağlığı ve kalifiye sağlık personeli yetiştirmeyi gündemimizin en ön sıralarında tutuyor ve geleceğin sağlık neferlerini yetiştirdiğimiz Üniversitemizde onlara en iyisini sağlamak için elimizden geleni yapıyoruz” dedi. 

“Sağlık Çalışanlarımız, Tarihe Geçecek Bir Kahramanlık Sergiledi”

Prof. Dr. Aksoy, konuşmasında “Yaşadığımız pandemi süreci, bize sağlık çalışanlarımızın özverili çalışmaları ve fedakarlıklarının önemini bir kez daha gösterdi. Sağlık personelinin hayati önemi, son olarak yaşadığımız deprem felaketinde de bir kez daha ortaya çıktı. Kendilerini riske atarak gece gündüz çalışan sağlık çalışanlarımız, tarihe geçecek bir kahramanlık sergiledi. Bizler de doktorundan hemşiresine, sağlık personelinin bu fedakarlıklarını takdirle karşılıyoruz. Bu vesileyle de tüm sağlık çalışanlarımıza kendilerine adanan bu güzel günde şükranlarımızı sunuyor ve çalışmalarında başarılar diliyoruz” ifadelerini kullandı.

Törende; Tıp Fakültesinin Tıp Eğitimi Programlarını Değerlendirme ve Akreditasyon Derneği (TEPDAD) tarafından ikinci kez akredite edilmesi sürecinde özveriyle çalışan Akreditasyon Öz Değerlendirme Kurulu üyelerine, Tıp Fakültesinin D puanı hesaplamalarına göre 2022 yılında yapılan uluslararası ve ulusal yayın, bildiri ve atıflarda en yüksek puanları alan akademisyenlere, 2022 yılında çeşitli bilimsel aktivitelerde ödül alan öğretim üyelerine, afet bölgesinde gönüllü hizmet eden hekimlere, 2022 yılı dönem birincilerine, 2022 yılı dönem 2 öğrencilerinin Kanıta Dayalı Tıp Uygulamaları kapsamında dereceye giren danışman öğretim üyelerine teşekkür belgeleri takdim edildi. Törende ayrıca 2022 yılında profesör ve doçent unvanı alan öğretim üyelerine cübbeleri giydirildi.

(Haber Merkezi / Haber Kent)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.