Usta: ‘İnsani Yardımda Ülkemizin Birinciliği Yine Tescillendi’

Usta: ‘İnsani Yardımda Ülkemizin Birinciliği Yine Tescillendi’
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Leyla Şahin Usta, “Türkiye insani yardım noktasında dünyada birinci ülke olarak tescilini aldı. Bunda sadece devlet olarak değil, sivil toplum kuruluşlarıyla birlikte hareket ettiğimiz için biz bu insani yardım noktasında birinci olduğumuzu gönül rahatlığıyla söylüyoruz” dedi.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Konya Milletvekili Leyla Şahin Usta, “Türkiye insani yardım noktasında dünyada birinci ülke olarak tescilini aldı. Bunda sadece devlet olarak değil, sivil toplum kuruluşlarıyla birlikte hareket ettiğimiz için biz bu insani yardım noktasında birinci olduğumuzu gönül rahatlığıyla söylüyoruz” dedi.

AK Parti Selçuklu İlçe Teşkilatı’nın ev sahipliğinde sivil toplum kuruluşlarıyla istişare toplantısı gerçekleştirildi. Selçuklu Kongre Merkezi’nde gerçekleşen toplantıya AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Konya Milletvekili Leyla Şahin Usta’nın yanı sıra, AK Parti Konya Milletvekilleri Ahmet Sorgun, Orhan Erdem, Hacı Ahmet Özdemir, Selçuklu Belediye Başkanı Ahmet Pekyatırmacı, AK Parti Konya İl Başkanı Hasan Angı, AK Parti Selçuklu İlçe Başkanı Mustafa Hakan Özer, Sivil Toplum Kuruluşları Platformu Başkan Vekili Ziya Ercan,  AK Parti il ve ilçe teşkilat üyeleri,  Sivil toplum kuruluşu temsilcileri katıldı.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Usta: “İnsani Yardımda Ülkemizin Birinciliği Yine Tescillendi”

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Usta, sivil toplum kuruluşlarının insan yetiştirmekte çok önemli bir konumda olduğunu dile getirerek, “Çağımızın bir hastalığı haline geldi insanlık diye bir şey icad ettik sanki farzı ayından çıktık farzı kifaye gibi insanlık adına ufak tefek  bir şey yapınca hepimiz bir insan için bir şey yapmışçasına biraz vicdanlarımızı rahatlatarak sorumluluklarımızı hafifletmişiz gibi hissediyoruz. İnsanlık için değil insan için çalışmalıyız her bir insan için çalışmalıyız diye düşünüyorum. Bu noktada en güzel örnekleri sizler Konya’mızın sivil toplum kuruluşları, vakıf insanlarımız yerine getiriyorsunuz. Biz her bulunduğumuz ortamda Konya’mızın sivil toplum kuruluşlarının ne kadar başarılı olduğunu büyük bir gururla söylüyoruz. Bu vesile ile size teşekkür ediyor ve sizi tebrik ediyorum.  Buraya gelmeden önce Suriyeli mülteci kardeşlerimizin temsilcilerinin olduğu dar kapsamlı bir istişare toplantısına katıldım şunu gördüm onlar da büyük ve çaba ve emek içerisindeler ve bu ülkede iyi işler yapmak için çabalıyorlar. Temel hedefimiz insana değer vermek ve insana tek tek ulaşarak ve tek tek çözüm üreterek başarıya ulaşmak ancak bu şekilde başarıya ulaşabiliriz diye düşünüyorum. Yoksa insanlık adına baktığımızda Avrupa’da 50 tane mülteci alıyor insanlık adına büyük iş yapıyormuşçasına bunun reklamlarını yapıyorlar. Sarışın, mavi gözlü, açık tenli insanları alarak ‘biz mültecilere bakıyoruz’ diye reklamlarını yapıyorlar İş reklama dökülünce onlar önde gibi gözüküyorlar. Ama Türkiye insani yardım noktasında dünyada birinci ülke olarak tescilini aldı. Bunda sadece devlet olarak değil, sivil toplum kuruluşlarıyla birlikte hareket ettiğimiz için biz bu insani yardım noktasında birinci olduğumuzu gönül rahatlığıyla söylüyoruz. Burada sivil toplum kuruluşlarının çok ciddi katkılarının olduğunun farkındayız” diye konuştu.   

AK Parti Konya Milletvekili Erdem: “Türkiye’yi Çok Daha Güzel Günler Bekliyor”

AK Parti Konya Milletvekili Orhan Erdem de konuşmasında “Konya sivil toplum örgütleri Türkiye'ye örnek sivil toplum kuruluşları ve her birinizle gurur duyuyoruz birlikte hareket ederek ayrı bir önem ve duruş sergiliyorsunuz. 2002 yılına kadar devlet pek çok kesimle kavgalıydı. Ülkemizde bir dönem sağcı solcu ayrılır bir dönem muhafazakarlar, başörtülüler ayrılır. Her zaman bir kesime karşı kavgalı bir devletten bugün her şeyin yerine oturduğu veya birçok şeyin yerine oturduğu hepimizin arzu ettiği işlerin Türkiye'ye İslam ülkelerine yakışır bir hale geldiğini sayın Cumhurbaşkanımızın sayesinde görüyoruz. Bunun son örneklerinden bir tanesi de pandemi içerisinde Ayasofya olmuştur. Hepimizin  gurur duyduğu böyle olmalıydı dediğimiz bir iklim'e doğru ulaştık. Sizlerin toplum içerisinde insanları birbirine düşüreceği ayrımcılıkların önüne geçme adına açacağınız alan çok önemli.  Gerçekten ülkede gelinen noktada 2023 ile birlikte inşallah çok daha ileri adımların atılacağı ülke ve coğrafya olacağı hissediliyor. İnsanları birbirine düşürecek oluşumları engellemek gerekiyor halkımızın sağ duyusuna inanıyoruz” İfadelerini kullandı.

AK Parti Konya Milletvekili Sorgun: “Biz Kimsenin Arka Bahçesi Değiliz”

AK Parti Konya Milletvekili Sorgun da şöyle konuştu: “Biz kimsenin arka bahçesi değiliz. Zaten öyle olsa sivil toplum kuruluşu olmaz bizim gençlik kollarımız, kadın kollarımız var  deyim yerindeyse yan kuruluşlarımız var. Ama sivil toplum kuruluşlarıyla siyasetin hassas ilişkisi şurada her ikisi de gönüllülük adına çalışır veya çalışması gerekir ki aslolan budur. Siyaset müspet bir iklim oluşturmalı sivil toplum da bunun herkesin kendi özelinde hizmete çevirmeli bunun böyle olduğuna inanıyoruz. Gerçekten her alanda olduğu gibi sivil toplum dinamiği olarak Türkiye’ye örnek. Toplumda önemli bir köprü vazifesi gören sivil toplum örgütlerimiz hakiki manada dünyanın her yerinde mazlumların imdadına yetişiyor, koşuyor ve Konya’da da manevi iklimin bozulmaması adına önemli çalışmalar yapıyor.”

AK Parti Konya İl Başkanı Angı: “Gönüllerdeki Merhamet İklimini Güçlendirmemiz Lazım”

Konya'nın gönül şehri olduğunu ifade eden Ak Parti İl Başkanı Hasan Angı ise şunları kaydetti: "Bugün Selçuklu İlçe Başkanımızın bu organizasyonunda birlikteyiz, ben şahsında tüm emeği geçen arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum. Konya gönül şehri. Bu şehirdeki tüm kurum kuruluşlarımız ister resmi tarafı olsun ister gönüllü tarafı olsun bu ülkenin değerleri için mücadele eden kurumlarımız bu güne kadar pek çok güzel örnek işlere imza atıldı. Allah hepinizden razı olsun. Gençliğin savrulması, insanlarımızın değişim dönüşümü gönüllerdeki merhamet iklimini daha güçlendirmemiz kanaatindeyim.”

Toplantı sivil toplum kuruluşları temsilcilerinin de söz almasının ardından sona erdi.

(Haber Merkezi / Haber Kent)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.