YÖK Başkanı Özvar: ‘Öğrencisini Seçemeyen Üniversite Geriye Düşer’

YÖK Başkanı Özvar: ‘Öğrencisini Seçemeyen Üniversite Geriye Düşer’
Yükseköğretim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Erol Özvar, “Öğrencisini seçemeyen üniversite, rekabette geriye düşer. Devlet üniversitelerinin kendi öğrenci profilini inşa edip onu buraya çekmek için uğraşması lazım” dedi.

Yükseköğretim Kurulu (YÖK) Başkanı Prof. Dr. Erol Özvar, “Öğrencisini seçemeyen üniversite, rekabette geriye düşer. Devlet üniversitelerinin kendi öğrenci profilini inşa edip onu buraya çekmek için uğraşması lazım” dedi.

Selçuk Üniversitesi’nin bu haftaki Senato Toplantısı, Yükseköğretim Kurulu (YÖK) Başkanı Prof. Dr. Erol Özvar’ın katılımıyla gerçekleşti.

Sürdürülebilir ve İklim Dostu Kampüs Projesi Pilot Üniversiteler Toplantısı için Konya’ya gelen Başkan Prof. Dr. Erol Özvar ve beraberinde Başkan Vekili Prof. Dr. Cevahir Uzkurt, Yürütme Kurulu Üyeleri Prof. Dr. Naci Gündoğan, Prof. Dr. Hüseyin Karaman ile Gazi Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Musa Yıldız, Selçuk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Metin Aksoy’la birlikte Senato Toplantısı’na katıldı.

Üniversitelerin daha görünür olması gerektiğini belirten Prof. Dr. Özvar, Selçuk Üniversitesinin köklü, geleneği olan bir üniversite olduğunu vurguladı.

“İlim, Adanmışlık İster”

Türkiye’de üniversitelerin nisbi rekabet üretebildiği alanlarda desteklenmesi gerektiğini belirten Prof. Dr. Özvar, “Üniversitelerin daha görünür olması gerektiğine inanıyoruz. Elimizdeki bütün kaynakları bu strateji çerçevesinde dağıtıyoruz. Üniversitelerimiz, ilmi önceleyen öğretim elemanlarına destek olur ve bunlarla alakalı bir teşvik düzeni meydana getirirlerse kısa zamanda çok daha ileri gideceğiz. Uluslararası etkileşime sonuna kadar açığız. Burada asıl olan ilme sunacağımız takdir, ilimle uğraşacak olanlara vereceğimiz destekler. İlim, adanmışlık ister. Selçuk Üniversitesi, ilmi üretime destek olmaya devam edecek. Selçuk Üniversitesi potansiyeli ile Türkiye’de araştırma üniversitesi statüsünde devam edecek bir Üniversite. Selçuk Üniversitesinde yazılan makaleleri, kimlerin ne kadar atıf aldığını yakından takip ediyorum. Üniversiteleri sınıflandırmak gibi bir gayretin içinde olmadık. Selçuk Üniversitesi köklü, geleneği olan bir üniversite; oturmuş bir kadrosu var” diye konuştu.

“Öğrencisini Seçemeyen Üniversite, Rekabette Geriye Düşer”

Dijital becerileri artırmaya yönelik bazı modüler programlar vasıtasıyla elde edilecek becerilerin sertifikasyon veya kredilendirme yoluna gidilmesiyle ilgili çalışmaların devam ettiğini belirten Prof. Dr. Özvar, “Öğrencisini seçemeyen üniversite, rekabette geriye düşer. Devlet üniversitelerinin kendi öğrenci profilini inşa edip onu buraya çekmek için uğraşması lazım. Bunun için de hocaların görünür olması lazım” dedi. 

(Haber Merkezi / Haber Kent)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.