Yokuş: ‘Devlette Liyakati Ayaklar Altına Aldınız’

Yokuş: ‘Devlette Liyakati Ayaklar Altına Aldınız’
TRT’nin yeni yönetim kuruluna Hilal Kaplan’ın atanmasını sert bir dille eleştiren İYİ Parti Konya Milletvekili Fahrettin Yokuş, “Devlette liyakati ayaklar altına aldınız, adaleti ayaklar altına aldınız, hukuku ayaklar altına aldınız, yandaş kayırmacılığında sınır tanımadınız. Bunun son örneğini de TRT’de yaptığınız atamalarda gördük. Nasıl bir mantıksınız siz, nasıl bir akıl tutulması bu?” dedi.

İYİ Parti Konya Milletvekili Fahrettin Yokuş TBMM kürsüsünde kamuda yapılan liyakatsiz atamalara tepki gösterdi. AK Parti yönetiminde binlerce üst düzey yöneticinin görevinden alınarak yerine liyakatsiz kişilerin atandığını öne süren Yokuş,  TRT’ye yapılan son atamalara da isyan etti.

 

“Yandaş Kayırmacılığında Sınır Tanımadınız”

 

“Kamuda yapılan torpiller, kayırmacılıklar, liyakatsiz atamaların son 19 yılda nasıl arttığına hep birlikte üzülerek şahit oluyoruz” diyen Yokuş, şunları kaydetti: “Bilindiği gibi AK Parti iktidarı boyunca binlerce üst düzey yönetici görevden alındı, yerlerine keyfî ve liyakatsiz atamalar yapıldı. Kamu üst düzey yönetimi âdeta bir partililer yönetimi hâline getirildi. Bugün de örneğini yaşadık TRT'de. Devlette liyakati ayaklar altına aldınız, adaleti ayaklar altına aldınız, hukuku ayaklar altına aldınız, yandaş kayırmacılığında sınır tanımadınız. Bunları ezbere söylemiyorum. Kırk yıl kamuda kaldım.  1978 yılından 2018 yılı başına kadar hem memur olarak çalıştım hem sendikacılık yaptım ve inanın rahmetli Ecevit hükûmetinden Demirel-Erbakan ortaklığına kadar, SHP-Doğru Yol ortaklığına kadar, ANAP dönemine kadar. Bütün samimiyetimle söylüyorum, vicdanen söylüyorum, bu süreçte sizin dışınızdaki 10'dan fazla hükûmette -askerî dönem dâhil yani o 12 Eylül darbe sonrası hükûmetlerde- sizin yaptığınız adaletsizliğin, hukuksuzluğun vallahi de billahi de onda 1'i bile yapılmamıştır o dönemde. Niye bunu söylüyorum? Bunlardan vazgeçin diyorum.”

 

“Devleti Paralel Yapıya Teslim Etmeyin Dedik”

 

2005-2013 yılları arasında Ankara'da ve Türkiye'nin her yerinde devlet yönetimi FETÖ'ye teslim edildiğini ve o dönemde iktidarı uyardığını savunan Yokuş, “Bunda en büyük şahidim sizlersiniz, sizler biliyorsunuz, AK Partililer biliyor. Bütün kurumlarda bunu yaşadık, bu ihaneti yaşadık. Toplu görüşme masasında anlattık yetkililere, ‘Etmeyin, yapmayın. Devleti paralel bir yapıya teslim ettiniz’ dedik ama dinlemediniz” diye konuştu.

 

“Bu Kadını TRT’ye Nasıl Atarsınız?”

 

TRT’nin yeni Yönetim Kurulu Üyeliğine Hilal Kaplan’ın seçilmesine sert tepki gösteren Yokuş, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Gelelim TRT'ye. Bakın, ne diyor bu hanımefendi: ‘Hoca efendiye edilen sözleri bana edilmiş gibi incitici buldum. Hedef alınan yalnızca cemaat değil ki cemaatin nezdinde hepimiziz.’ Bu hanımefendi diyor ki: ‘Türk Silahlı Kuvvetleri gerçekten Peygamber ocağı olsa arife günü adam öldürmez.’ Daha acısı bu hanımefendi diyor ki: ‘Türk-Kürt savaşı dediğiniz hadisede ise şehit yoktur. Şehitlik kavramı İslam'da vardır.’ Yani bu sizin dediğiniz, bizim dediğimiz bir atadığınız kişi ama en güzeli bu, ey AK Partililer burada mısınız hâlâ? Türk Bayrağı'nın adını değiştirmek gibi bir hedefiniz mi var? ‘ Hayır, elbette yok.’ Diyeceksiniz. Sayın Grup Başkan Vekili burada yok ama kardeşim bunu nasıl TRT'ye atarsınız, siz nasıl atarsınız bunu? Nasıl bir mantıksınız siz, nasıl bir akıl tutulması bu? Onun için, hiç kusura bakmayın, hesaplaşacağız. Bu yaptıklarınızın hesabı vallahi de billahi de sorulacak, ahirete bırakmayacağız.”

(Haber Merkezi / Haber Kent)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.