Yunak’ta Dünya Kadınlar Günü Etkinliği

Yunak’ta Dünya Kadınlar Günü Etkinliği
Konya’nın Yunak İlçesi’nde 8 Mart Dünya Kadınlar Günü etkinlikleri kapsamında kadınlara yönelik “Kadın Hastalıklarında Erken Teşhis Hayat Kurtarır” konulu konferans düzenlendi.

Konya’nın Yunak İlçesi’nde 8 Mart Dünya Kadınlar Günü etkinlikleri kapsamında kadınlara yönelik “Kadın Hastalıklarında Erken Teşhis Hayat Kurtarır” konulu konferans düzenlendi.

Selçuk Üniversitesi Yunak Meslek Yüksek Okulu Müdürü Kadir Öztaş, programın açılış konuşmasında,   tüm kadınların 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nü kutladı.

Yunak Meslek Yüksek Okulu, Yunak Belediyesi ve KOMEK Yunak işbirliğiyle Yunak Kurs Merkezi Konferans Salonu’nda düzenlenen konferans öncesi kadınlara bilgilendirici broşürler dağıtıldı.

Kadınların yoğun ilgi gösterdiği konferansa konuşmacı olarak katılan Akşehir Kadir Yallagöz Sağlık Yüksek Okul Müdür Yardımcısı Dr. Öğr. Üyesi Alev Yıldırım Keskin ve Öğretim Görevlisi Çiğdem Berk Özcan tarafından kadınlarda meme, rahim ağzı ve yumurtalık kanserinde erken teşhis ve tedavinin önemi anlatıldı.

Kadınların kansere karşı bilinçlendirilmesinin amaçlandığı konferansa kanser vakalarında kadınların erken teşhis için ne yapmaları gerektiği anlatıldı.

Konferans da kadınlara yönelik kanser türlerine karşı duyarlı olmaları çağrısında bulunularak erken tanı ve tedaviyle hastaların kanserden kurtulabileceğinin altı çizildi.

Kanser hastalığının erken tanısında erken tedavinin hastalığın ilerlemesinde başarı şansını oldukça arttırdığını anlatan Çiğdem Berk Özcan, “Hastalığın tedavi edilebilmesinde, hastalığın erken tanısı yani erken teşhisi çok büyük önem arz etmektedir. Erken teşhis edilemeyen hastalığın tedavi süreci ve tedavi seçenekleri daha zorlayıcı ve kısıtlı olabilmektedir" dedi.

Kanserden korunma yolları hakkında bilgiler veren Alev Yıldırım Keskin ise, ailesinde daha önce kanser vakası görünen risk grubunda bulunan kadınların her yıl hastanelere giderek gerekli tanı testlerini yaptırmaları gerektiğini belirterek, "Erken tanı konulduktan sonra tedavinin yüz güldürücü sonuçları oluyor. Kadınlarımız herhangi bir şikayet olmadan yıllık kontrollerini yapmaları gerekiyor. Sağlıklı kadınların sağlıklı nesiller yetiştirebilmeleri için her hastalıkta olduğu gibi kanser hastalığında da sağlıklı beslenme oldukça önemlidir" diye konuştu.

Programın sonunda Yunak Belediye Başkanı Ali Konak, Yunak MYO Müdürü Kadir Öztaş tarafından konuşmacı ve katılımcılara karanfil ile plaket takdim edildi.

(Haber Merkezi / Haber Kent)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.