Z Kuşağına ‘Arkadaşa Merhaba, Zorbaya Elvada’ Dedirten Proje!

Z Kuşağına ‘Arkadaşa Merhaba, Zorbaya Elvada’ Dedirten Proje!
Z Kuşağı "Arkadaşa Merhaba, Zorbaya Elveda" eTwinning Projesi İle Akran Zorbalığı konusunda bilinçleniyor.

Ergenlik dönemindeki bireyler için akranları ile olan ilişkileri büyük önem taşımakta. Bu ilişkilerdeki olumsuz durumlar okullarda akademik başarının düşmesi, erken okul terki gibi pek çok soruna neden olmaktadır. Yapılan araştırmalarda akranlar arasında olumsuz ilişkilerin oluşmasının nedenleri arasında ‘akran zorbalığı’nın önemli bir yere sahip olduğu görülmekte.

Günümüzde okullarda yaşanan ve en sık karşılaşılan problemlerin başında gelen akran zorbalığı konusunda farkındalık oluşturmak, bilinçlenmek ve bilinçlendirmek amacıyla "Arkadaşa Merhaba, Zorbaya Elveda" adlı eTwinning projesi gerçekleştirildi. Projede liseli gençler akran zorbalığı konusunda kelime bulutu oluşturdu, akrostiş sloganlar yazdı, seminer aldı, oyunlar oluşturarak hem öğrendi, hem eğlendi ve final ürün olarak e-broşür yaparak ve dağıtarak öğrenilen bilgilerin pekişmesi, farkındalık oluşması sağlandı.

Ayrıca gençler onlarca Web 2.0 aracını kullanmayı, iş birlikçi çalışmayı öğrendi. Şubat 2022’de başlayan kuruculuğunu Konya Kadınhanı MTAL çocuk gelişimi ve eğitimi öğretmeni Ümide Keş ve Konya Karatay Merkez AİHL din kültürü ve ahlak bilgisi öğretmeni Hatice Ünal'ın yaptığı projede, Kadınhanı MTAL Müdür Yardımcısı Uğur Önat ve Kadınhanı MTAL öğretmenleri Berrin Civcik (Çocuk gelişimi ve eğitimi), Kadriye Çolak (Yiyecek içecek hizmetleri), Funda Ocaktan (Tarih), Meryem Döne İlhan (Din kültürü ve ahlak bilgisi), Binnur Sökmen (Türk dili ve edebiyatı), Sinan Dönmez (Bilişim teknolojileri), İstanbul-Bağcılar Hikmet Nazif Kurşunoğlu MTAL bilişim teknolojileri öğretmeni Hayri Koçmarlar olmak üzere 10 Türk ortak ve Azerbaycan Gence Şehri'nden 22 Numaralı Orta Mektep'ten kimya öğretmeni Nazmiya Qurbanova ve biyoloji öğretmeni Aynure Orujova olmak üzere 2 Azeri, toplamda 12 ortak yer aldı. Proje, 68 öğrencinin ortaklaşa yaptığı e-broşür ile Mart 2022’de tamamlandı.

Hazırlanan broşürler Kadınhanı Kaymakamlığı, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü, Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü, Kadınhanı İlçe Emniyet Müdürlüğü, Kadınhanı Belediyesi, İlçe Nüfus Müdürlüğü, Adliye Binası, PTT, ilçedeki çeşitli okullar olmak üzere pek çok kuruma ve başta esnaf olmak üzere tüm halka proje ortakları ve öğrencileri tarafından dağıtıldı.

(Haber Merkezi / Haber Kent)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.