17. Uluslararası “Kısa-Ca” Öğrenci Filmleri Festivali başladı

17. Uluslararası “Kısa-Ca” Öğrenci Filmleri Festivali başladı
Selçuk Üniversitesi (SÜ) İletişim Fakültesi tarafından düzenlenen “17. Kısa-Ca Uluslararası Öğrenci Filmleri Festivali”nin açılışı gerçekleştirildi.

Süleyman Demirel Kültür Merkezi’ndeki festival, öğrencilerin dans gösterisiyle başladı.

İletişim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ahmet Kalender, törenin açılışında yaptığı konuşmada, festivali 8 yıldır uluslararası düzeyde gerçekleştirdiklerini belirterek, “Bu yıl 17. Kısa-Ca Uluslararası Öğrenci Filmleri Festivalimize ülkemizden ve yurt dışından yaklaşık 200 kısa film başvurusu yapıldı. Fakültemizde jüri üyelerine sunulmak üzere bir ön elemeden geçiriliyor. Ön elemeyi geçerek gösterime hak kazanan yaklaşık 67 filmimiz var. Jüri üyelerimiz bugün değerlendirmeye başladılar. Yapacağımız ödül töreniyle dereceye giren eserler ve eser sahibi öğrenci arkadaşlarımız ödüllerini alacaklar. Tüm yarışmacılarımıza ve değerli konuklarımıza katıldıkları ve bizleri onurlandırdıkları için teşekkür ediyorum. Keyifli bir festival diliyorum” diye konuştu.

Selçuk Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mehmet Okka ise güzel ve anlamlı bir programda bir araya geldiklerini ifade etti.

Onur ödülleri verildi

Açılış konuşmalarının ardından, Belgesel, Kurmaca, Deneysel ve Animasyon kategorilerinde değerlendirmede bulunacak jüri üyeleri tanıtıldı. Sonrasında, Batuhan Fındıklıoğlu’nun yönetmenliğini yaptığı “Sevmek Lazım” isimli açılış filmi izlendi. Ardından, festivalin onur konukları; Türk Sineması’nın (Yeşilçam’ın) emektar oyuncularından Ediz Hun ve yönetmen Temel Gürsu ile Azerbaycan sinemasının ünlü yönetmeni Prof. Dr. Zaur Mükerrem’e onur ödülleri, Selçuk Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mehmet Okka, İletişim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ahmet Kalender ve Radyo Televizyon ve Sinema Bölüm Başkanı Prof. Dr. Aytekin Can tarafından takdim edildi. Sonrasında, festival kapsamında, İletişim Fakültesi’nde “Vadullah Taş Film Afişleri Sergisi”nin açılışı yapıldı.

Festival çeşitli etkinliklerle devam ediyor

“Animasyon”, “Belgesel”, “Kurmaca” ve “Deneysel” dalında yarışan ve dereceye giren filmlerin yönetmenlerine ödülleri ise 7 Kasım 2017’de (Bugün) gerçekleştirilecek olan ödül töreninde verilecek. Açılış törenine, Maltepe Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Şahin Karasar, İstanbul Şehir Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Peyami Çelikcan, öğretim üyeleri, öğrenciler ve çok sayıda sinemasever katıldı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.