78 Yaşındaki Sanatçı, Geleneksel Topaçı Çocuklara Sevdiriyor
Konya’ya gezi amaçlı gelen aileler ve çocukları, İstiklal Harbi Şehitliği Müzesi önünde geleneksel topaç çevirerek gezilerinde güzel anlar yaşıyorlar.
Ahşap Yakma Sanatçısı 78 yaşındaki Recep Asena, bizzat yerli yabancı gelen ziyaretçilere Topaç çevirmeyi öğreterek zaman zaman yarışma havasında renkli sahneler oluşuyor.
“Buraya gelen yerli yabancı kim olursa biz ev sahibi olarak burada geleneksel Konya kültürünü yaşatıyoruz bu topaçta bizim kültürümüz” diyen Recep Asena şu ifadelere yer verdi: “Topaç, gelen çocukların çok ilgisini çekiyor bizzat ilgilenip topaç çevirmeyi öğretiyorum ve çok mutlu oluyorum, gelen turistlerinde çok ilgisini çekiyor. Turistler çevirmeyi öğrenince çok seviniyorlar aralarında turnuva havası oluşuyor, topaç satın alıp ülkelerine götürüyorlar.”
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.