Acar’dan Altın Tavsiyeler: “Doğayı Bir Stüdyo Gibi Kullanabiliriz”

Acar’dan Altın Tavsiyeler: “Doğayı Bir Stüdyo Gibi Kullanabiliriz”
Fotoğraf Sanatçısı Akın Acar, Konya’da “Doğada Makro Fotoğrafçılığı” konulu seminer verdi. Sille Sanat Sarayı’nda gerçekleştirilen etkinlikte, fotoğraf tutkunlarıyla bir araya gelen Acar, katılımcılara doğayı bir stüdyo gibi kullanmaları tavsiyesinde bulundu. Acar, doğaya ve canlılara zarar vermeden çok güzel fotoğraf karelerinin çekilebileceğini söyledi.

Doğada makro fotoğrafçılığın dünyada bilinen en önemli isimlerinden olan Akın Acar, Sille Sanat Sarayı'nda kendisinin de üyesi olduğu topluluk üyelerine “Doğada Makro Fotoğrafçılığı” üzerine seminer verdi.

Küçük canlıların, doğa ve insan hayatının en önemli hazineleri olduğunu anımsatan Acar, küçücük böceklerin birçok bilim kurgu filmine konu olduğunu belirtti. Bilim kurgu filmlerine konu olan korkunç yaratıkların doğadaki böceklerden esinlenerek çekildiğini anlatan Acar, bu tür filmlerin sinema sektöründe izlenme rekorları kırdığını vurguladı.

Doğayı ve doğada yaşayan küçük canlıları sevmek gerektiğini dile getiren Acar, fotoğraf çekerken de doğaya ve canlılara zarar verilmemesinin önemine işaret etti.

“Doğayı bir stüdyo gibi kullanabiliriz” diyen Acar, doğada makro fotoğrafı çekerken nelere dikkat edilmesi gerektiğini, iyi bir fotoğraf için ışık, renk, kompozisyon oluşturma, kullanılacak objelerle ilgili ayrıntılı bilgi verdi.

Acar, görsel sunumuyla makro fotoğraf çekerken kendi kullandığı yöntemler, doğal ortamda yaptığı kurgular ve kullandığı yardımcı malzemeler üzerine ayrıntılı bilgi verdi.

Tecrübelerini katılımcılarla paylaşan Acar, fotoğrafçılığın sabır gerektirdiğini bildirerek, arzu edilen bir kareyi çekebilmek ve istenen güzel sonuç alabilmek için saatlerce ve günlerce beklemek gerektiğini aktardı.

Seminer sonunda Sille Sanat Sarayı Kurucusu Reha Bilir, Fotoğraf Sanatçısı Akın Acar’a SSS anı madalyasını takdim etti. Acar ise Bilir’e imzalı bir fotoğrafını, Sille Sanat Sarayı koleksiyonuna hediye etti.

(Mürsel Çetin / Haber Kent)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.