Akşehir’de ‘Paraya Hayır’ Tiyatro Oyunu Seyirciyle Buluştu

Akşehir’de ‘Paraya Hayır’ Tiyatro Oyunu Seyirciyle Buluştu
64. Uluslararası Akşehir Nasreddin Hoca Şenliği kapsamında birbirinden güzel tiyatro oyunları seyirciyle buluşmaya devam ediyor.

64. Uluslararası Akşehir Nasreddin Hoca Şenliği kapsamında Akşehir Kültür Merkezi’nde birbirinden güzel tiyatro oyunları seyirciyle buluşmaya devam ediyor.

Şenlik kapsamında ünlü yazar Flavia Coste tarafından kaleme alınan, Tolga Yeter tarafından yönetilen Uygur Sanat Tiyatrosu’nun ‘Paraya Hayır’ adlı tiyatro oyunu, Akşehir Kültür Merkezi’nde tiyatro severlerle buluştu.

Trajedi – Dram türündeki oyunu; Akşehir Belediye Başkanı Dr. Salih Akkaya, bazı kamu kurum müdürleri, siyasi parti temsilcileri, belediye meclis üyeleri ile çok sayıda vatandaş izledi.

Lotodan büyük ikramiye kazan ama bu parayı almayacağını yakınlarına açıklayan ve onlardan baskı gören bir kişinin hikayesinin ele alındığı oyunda lotodan büyük ikramiyeyi kazanan Richard. Paranın toplumu zehirleyici ve huzuru kaçırıcı bir şey olduğunu ileri sürer. İnsanların mutluluğu parada bulacaklarını sanmalarının, tüm felaketlerin tek nedeni olduğunu ileri sürer. Ona göre hayatta tek mutluluk sevginin varlığıdır. Sevgiyi yakalamaktır.

Oyunun sonunda tiyatronun Genel Sanat Yönetmeni Süheyl Uygur, yaptığı konuşmada, “Geçen sene kardeşim Behzat gelmişti, ondan önce rahmetli babamız defalarca Akşehir’e geldi. Burada babamın büstünü gördüm ve çok duygulandım. Yapanlardan tekrar Allah razı olsun, sağ olsunlar var olsunlar” ifadelerini kullandı.

Akşehir Belediye Başkanı Dr. Salih Akkaya ise “Behzat Uygur Bey üst üste iki yıldır Uluslararası Akşehir Nasreddin Hoca Şenliğimizde temsili Nasreddin Hoca olarak bizleri onurlandırdı. Rahmetli Nejat Bey öyle bir evlat yetiştirmiş ki, Süheyl Uygur ve ekibiyle beraberiz. Behzat Beyin oğlu Nejat Bey, dedesinin ismini taşıyor. Behzat beyle telefonla görüştüm. Sizlere çok selamları var. Gerçekten Nejat Uygur, Türkiye’de tiyatro sanatında efsaneler arasındaydı. Kendisine rahmetle ve şükranla anıyoruz. Biz Akşehir olarak Uygur ailesini çok seviyoruz. Burada her zaman misafir etmekten ayrı bir kıvanç duyuyoruz. Oyununuzdan fevkalade keyif aldık. Her zaman sizleri aramızda görmek istiyoruz. Bu güzel geceyi bizleri yaşattığınız için ayrıca teşekkür ediyorum” diye konuştu.

Akşehir Belediye Başkanı Dr. Salih Akkaya oyunculara teşekkür ederek günün anısına plaket takdim edip, hatıra fotoğrafı çektirdi.

(Haber Merkezi / Haber Kent)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.