‘Anadolu Türküleriyle Cumhuriyet Konseri’ Yoğun İlgi Gördü

‘Anadolu Türküleriyle Cumhuriyet Konseri’ Yoğun İlgi Gördü
Cumhuriyetin kuruluşunun 98.yılı dolayısıyla gerçekleştirilen ‘Anadolu Türküleriyle Cumhuriyet Konseri’ yoğun ilgi gördü.

Cumhuriyetin kuruluşunun 98.yılı dolayısıyla gerçekleştirilen ‘Anadolu Türküleriyle Cumhuriyet Konseri’ yoğun ilgi gördü.

Selçuklu Belediyesi tarafından düzenlenen konserde, sevilen türküler icra edildi.

Şehrin kültür ve sanat hayatına katkı sağlamaya devam Selçuklu Belediyesi, Cumhuriyetin kuruluşunun 98.yılı dolayısıyla Selçuklu Kongre Merkezi’nde Türk Milleti’nin tarihi dokularını barındıran sevilen Anadolu Türküleri’nin seslendirildiği bir konser düzenledi.

Selçuk Üniversitesi Dilek Sabancı Konservatuarı öğretim üyeleri tarafından icra edilen konsere ilgi yoğun oldu.

 

Başkan Pekyatırmacı: “Ülkemizi Hak Ettiği Yere Taşımak İçin Hepimiz Var Gücümüzle Çalışıyoruz”

 

Konser sonrası dinleyicilere seslenen Selçuklu Belediye Başkanı Ahmet Pekyatırmacı,  böyle bir programa ev sahipliği yapmaktan duyduğu mutluluğu dile getirerek, şöyle konuştu: “Hemşehrilerimiz bu güzel gecede bizleri yalnız bırakmadılar. Aslında çok kısa bir sürede organizasyon yapıldı, buna rağmen salonumuz doldu. Ben hepsine ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Tüm milletimizin ve sizlerin 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nı tebrik ediyorum. Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal’i ve silah arkadaşlarını rahmetle yad ediyorum mekanları cennet olsun. Cumhuriyetimizi kurdular ve bize emanet ettiler. Biz de en iyi şekilde cumhuriyetimizi yaşatmak için ve onu en yüksek yere taşımak için elimizden gelen gayreti bütün ülke olarak Türk milleti olarak gösteriyoruz ve göstermeye devam edeceğiz.  Büyük Türkiye hedefine ve idealine inşallah hep birlikte gençlerimizle, kadınlarımızla, sanatçılarımızla, üreten insanlarımızla ulaşacağız. Ben tekrar bu akşam bu güzel program için teşekkürlerimi sunuyorum.”

Program Selçuklu Belediye Başkanı Ahmet Pekyatırmacı’nın Türkü konserini icra eden Selçuk Üniversitesi Dilek Sabancı Konservatuarı öğretim üyelerine hediye takdimi ve toplu fotoğraf çekimiyle son buldu.

(Haber Merkezi / Haber Kent)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.