Aşıklar Konya’da ‘Bam Teli’ne Dokundu

Aşıklar Konya’da ‘Bam Teli’ne Dokundu
Karatay Belediyesi ev sahipliğinde bu yıl “2023 Mevlana Yılı” ve “Filistin” temalarıyla organize edilen “57. Konya Âşıklar Bayramı” gerçekleştirildi. Büyük ilgi gören programa katılan âşık ve halk ozanları dinleyicilerden tam not aldı.

4 yıldır Karatay Belediyesi’nin ev sahipliğinde düzenlenen “Konya Aşıklar Bayramı”nın 57’ncisi de yine büyük bir ilgiyle gerçekleştirildi. “2023 Mevlana Yılı” ve “Filistin” temalarıyla organize edilen program Mevlana Meydanı’nda yapıldı.

“57. Konya Âşıklar Bayramı”na Öksüz Ozan mahlaslı Ahmet Yıldırım, Aşık Aliyar mahlaslı Zikri Aliyar, Yağız Ozan mahlaslı Arif İnan Yıldırım ile Aşık Bizari mahlaslı Aşık Bizari katıldı. Programın jüri üyeliklerini ise Pof. Dr. Sinan Gönen ve Dr. Öğretim Üyesi Sezai Demirtaş yaptı.

Âşıklar Bu Yıl Hz. Mevlana ve Filistin İçin Söyledi

Konyalıların yanı sıra Hz. Mevlana’nın 750. Vuslat Yıldönümü etkinliklerine katılmak üzere yurtiçi ve yurtdışından Konya’ya gelen Hz. Mevlana dostlarının büyük ilgi gösterdiği programda âşıklar ve halk ozanları; atışmaları, türküleri, koçaklamaları ve güzellemeleriyle her yıl olduğu gibi yine tüm gönülleri fethetti.

Programa katılan halk ozanları ile aşıklar; Hazreti Mevlana’nın ölümünün 750’nci yılı olan 2023 yılının Mevlâna Yılı olarak ilan edilmesi dolayısıyla eserlerini Hz. Mevlana’ya atfettiler. Aşıklar ve halk ozanları eserlerini, yine İsrail’in 73 gündür aralıksız şekilde bombardımana tuttuğu Gazze için söylediler.

"Aşıklık Tarihimizin Önemli Bir Ürünü, Kültürümüzün Değişmez Bir Parçasıdır"

Karatay Belediye Başkanı Hasan Kılca, tarihimizin çok önemli bir ürünü, kültürümüzün büyük ve değişmez bir parçası olan aşıklık geleneğinin korunup gelecek nesillere aktarılması bağlamında büyük önem verdikleri Konya Aşıklar Bayramı’nı 5’inci kez ev sahipliği yapmanın mutluluğu içerisinde olduklarının altını çizdi. Başkan Hasan Kılca; “Kadim mirasımızın çok değerli bu geleneğini koruyup geleceğe aktarmak adına 5 yıldır ‘Konya Aşıklar Bayramı’na ev sahipliği yapıyoruz. Şehrimizde halk ozanlarımızı ve aşıklarımızı bir araya getirerek onları destekliyor, bu buluşmalarla ulusal ve uluslararası ölçekte tanıtılmalarını sağlıyoruz. 2023’ün Hz. Mevlana Yılı olması ve İsrail’in Filistin’e yönelik katliamları dolayısıyla bu yılki organizasyonumuzu Hz. Mevlana ve Filistin temalarıyla gerçekleştirdik. Bizler Karatay Belediyesi olarak kültürümüzü, sanatımızı, maddi ve manevi tüm değerlerimizi korumaya, yaşatmaya ve geleceğe taşımaya devam edeceğiz” dedi.

(Haber Merkezi / Haber Kent)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.