‘Hattat Güzel Yazı Yazan Değil, Gönül İşçisidir’

‘Hattat Güzel Yazı Yazan Değil, Gönül İşçisidir’
Hattat Hüseyin Öksüz ve öğrencileri tarafından hazırlanan Telamiz-i Konevi Hat Sergisi, Tantavi Kültür ve Sanat Merkezi’nde açıldı.

Hattat Hüseyin Öksüz ve öğrencileri tarafından hazırlanan Telamiz-i Konevi Hat Sergisi, Tantavi Kültür ve Sanat Merkezi’nde açıldı. Meram Belediye Başkanı Mustafa Kavuş, hat sanatının gönüllere hitap ettiğini belirterek 17 Aralık’a kadar açık olacak sergiyi herkesin görmesi için davette bulundu.

 

Meram Belediyesi’nin şehrin kültür hayatına kazandırdığı Tantavi Kültür ve Sanat Merkezi, farklı etkinliklere ev sahipliği yapmaya devam ediyor. Hattat Hüseyin Öksüz ve öğrencileri tarafından kaleme alınan hat sanatlarının yer aldığı sergi düzenlenen törenle açıldı.

Telamiz-i Konevi Hat Sergisi’nin açılışına Meram Belediye Başkanı Mustafa Kavuş, İl Müftüsü Doç. Dr. Ali Öge, Hattat Hüseyin Öksüz, Konya eski Milletvekili (23. Dönem) Ahmet Büyükakkaşlar, meclis üyeleri, muhtarlar ve sanatseverler katıldı.

 

“Kur’an-ı Kerim Etrafında Şekillenen İslam Sanatları…”

 

Konya İl Müftüsü Doç Dr. Ali Öge ise, birbirinden kıymetli eserlerin yer aldığı sergide olmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirerek, “Medeniyetlerin gelişmesinde sanat ve estetik anlayışı gerçekten önemlidir. Kur’an-ı Kerim etrafında şekillenen İslam sanatları, Rabbimizin kelamının güzelliğine işaret etmek içindir. ‘Mürekkeplerimiz farklı olabilir ama onun güzelliği tektir’ diyor şair. O tek olan Rabb’imizin güzelliğine işaret etmek için buradayız. Emeği geçen herkese teşekkürlerimi sunuyorum” dedi.

Müftü Öge, konuşmasının ardından dua gerçekleştirdi.

 

“Güzel Yazı Yazan Değil, Gönül İşçisidir Hattat”

 

Hat sanatının, imanın, ihlasın, muhabbetin, sevginin, saygının, zarafetin, inceliğin, estetiğin, asaletin, fedakarlığın ve sabrın dışa yansıması olduğunu ve hattatın da tüm bunların vücut bulmuş hali olduğunu kaydeden Meram Belediye Başkanı Mustafa Kavuş ise, “Güzel yazı yazan değil, Gönül işçisidir, gönül ehlidir Hattat. Bu nedenle bugün açtığımız sergi de bir güzel yazı sergisi değil. Tüm bu güzel vasıfları bünyesinde barındıran bir sanat şölenidir benim için. Hüseyin Hocam ve daha niceleri ile, bu işe gönül veren gençlerimizle Türk-İslam sanatlarımız eski günlerine dönecek inşallah. Çünkü yeni nesiller daha ileriye gitmek adına büyük kulaçlar atıyor, büyük mücadeleler veriyor.  İşte bu sergi de bu yolda atılmış küçük ama önemli bir adım. Allah sonuçlarını bereketli kılsın. Bu vesileyle vakti müsait olan tüm hemşehrilerimizin sergiye gelerek birbirinden kıymetli eserleri görmesini tavsiye ediyorum” şeklinde konuştu.

 

“Hat Sanatını Geleceğe Taşımaya Çalışıyoruz”

 

Öğrencileri ile birlikte Telamiz-i Konevi Hat Sergisi’ni sanatseverlerle buluşturduklarını kaydeden Hattat Hüseyin Öksüz de, “Hat sanatını yaşatmak, gelecek nesillere aktarmak adına çalışıyoruz. Gençlerimizle birlikte verilen emeklerin karşılığı olarak çok kıymetli eserler ortaya çıkıyor. Burada benim elimi öpen gençlerimizin böyle bir sanat icra ettikleri için ben de ellerini öpüyorum. Bu eserlerin sanatseverlerle bir araya gelmesine destek veren Meram Belediyemize ve Başkanımız Mustafa Kavuş’a teşekkür ediyorum. Herkesi sergimizi görmeye davet ediyorum” ifadelerini kullandı.

 

Konuşmaların ardından katılımcılar hep birlikte sergiyi gezerek, hat sanatı ile yapılmış eserleri inceledi. Telamiz-i Konevi Sergisi 17 Aralık tarihine kadar Tantavi Kültür ve Sanat Merkezi’nde gezilebilecek.

(Haber Merkezi / Haber Kent)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.