İl Kültür ve Turizm Müdürü Yarar: ‘O İş Bitmiştir!’

İl Kültür ve Turizm Müdürü Yarar: ‘O İş Bitmiştir!’
Konya İl Kültür ve Turizm Müdürü Abdüssettar Yarar, geçen yıl 14’üncüsünü düzenledikleri Dünya İnançları Uluslararası Fotoğraf Yarışması’nın iptal edildiğini ve bu yıl yapılmayacağını bildirdi.

Konya İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü tarafından düzenlenen ve geçen yıl 14’üncüsü gerçekleştirilen Dünya İnançları Uluslararası Fotoğraf Yarışması’nın iptal edildiğini duyurdu ve bu yıl yapılmayacağı bildirildi.

Geçen yıl yapılan ve bu yıl iptal edilen yarışmada, İki kategoride düzenlenen ve ‘Dünya İnançları’ yarışma kategorisine ise aynı inancı temsil eden fotoğraf kareleri damga vurmuştu. Dünya İnançları Kategorisinde; Myanmar’dan Swe Tun, FIAP Altın Madalya, yine Myanmar’dan Coe Awgnsa, TFSF Altın Madalya, yine Myanmar’dan Myat Zaw Hen, Sille Sanat Sarayı (SSS) Altın Madalya ödülünü kazanmıştı.

Her yıl 7-17 Aralık tarihleri arsında gerçekleştirilen Şeb-i Arûs törenleri bu sene, ‘İrfan Vakti’ temasıyla icra edilecek.

Konya İl Kültür ve Turizm Müdürü Abdüssettar Yarar, Hazret-i Mevlâna'nın 748. Vuslat Yıldönümü Uluslararası Anma Törenleri öncesinde Tantavi Kültür ve Sanat Merkezi’nde düzenlediği basın toplantısıyla etkinlikler hakkında bilgi verdi. Yarar, geçen yıl 14’üncüsü gerçekleştirilen Dünya İnançları Fotoğraf Yarışması’nı iptal ettiklerini duyurdu.

Özellikle Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve eşi Emine Erdoğan başta olmak üzere tepki gösterilen Myanmar’da Arakanlı Müslümanlara yönelik yapılan zulüm ve katliamın gündemde olduğu bir süreçte ‘sadece dünya inancı olarak Myanmar ve Budist çocukların dereceye girdiği ve altın madalyaları toplayanların hepsinin Myanmarlı fotoğraf sanatçıları olmasına bazı sanatçıların ve vatandaşların tepki göstermesine yol açan Fotoğraf Yarışması’na ilişkin, Konya İl Kültür ve Turizm Müdürü Abdüssettar Yarar, “Uluslararası Dünya İnançları Fotoğraf Yarışması bu yıl yok. O İş Bitmiştir” dedi.

 

(MÇ/Haber Kent)

 

Geçen yıl yapılan ve yarışmada dereceye giren fotoğraflar ve kazananlara ilişkin yer alan haberimizin linki

https://www.haberkent.com/haber/dunya-inanclarina-bu-fotograflar-damga-vurdu-h151289.html

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.