Konya Turizminin Sembol Yerlerinden Biri Olacak

Konya Turizminin Sembol Yerlerinden Biri Olacak
Konya Valisi Vahdettin Özkan, Takkeli Dağ’da bulunan ve birçok tarihi dönemin önemli muhafız kalelerinden biri olan Gevale Kalesi'nde yürütülen restorasyon çalışmalarını yerinde inceledi.

Konya Valisi Vahdettin Özkan, Takkeli Dağ’da bulunan ve birçok tarihi dönemin önemli muhafız kalelerinden biri olan Gevale Kalesi'nde yürütülen restorasyon çalışmalarını yerinde inceleyerek yetkililerden bilgi aldı.

Kültür ve Turizm Bakanlığı, Selçuklu Belediyesi, Konya Müze Müdürlüğü ve Necmettin Erbakan Üniversitesi'nin iş birliği ile Konya turizmine kazandırılacak olan Gevale Kalesi’nde incelemelerde bulunan Vali Vahdettin Özkan, Konya turizmine sembol bir tarihi mekân daha kazandırılacağına vurgu yaparak emeği geçen paydaşlara teşekkür etti.

Kale’den Tüm Konya Rahatlıkla İzlenebilecek

Restorasyon çalışmaları bittiğinde şehrin sembollerinden biri haline gelecek olan tarihi Gevale Kalesi’nden tüm Konya rahatlıkla izlenebilecek.

9eyl-gevale-kalesi2.jpg

Gevale Kalesi

Hem Konya’nın 360 derece gözlemlenebildiği hem de Antik Dönemden itibaren bir kalenin bulunduğu önemli bir yerleşim alanı. Helenistik, Roma, Bizans, Selçuklu, Karamanoğulları ve Osmanlı'ya kadar binlerce yıldır birçok medeniyetin izlerini taşıyor. Yürütülen kazılarda, önemli bulgulara ulaşıldı ve ulaşılmaya devam ediyor. Burada oluşan kazıdan çıkan eserlerin sergilendiği alanların olduğu ve buradaki restorasyonlarla birlikte Konya’nın turizmine ve silüetine önemli bir katkı sağlanması düşünülüyor.

9eyl-gevale-kalesi3.jpg

(Haber Merkezi / Haber Kent)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.