Mevlana ve İnsan Konulu Fotoğraf Yarışmasının Sonuçları Açıklandı

Mevlana ve İnsan Konulu Fotoğraf Yarışmasının Sonuçları Açıklandı
Mevlânâ Celâleddîn-i Rûmî’nin Vuslatı’nın 750. Yılı anısına düzenlenen ‘Mevlânâ ve İnsan’ temalı fotoğraf yarışmasının sonuçları açıklandı.

Konya Büyükşehir Belediyesi tarafından Mevlânâ Celâleddîn-i Rûmî’nin Vuslatı’nın 750. Yılı anısına düzenlenen ‘Mevlânâ ve İnsan’ temalı fotoğraf yarışmasının sonuçları açıklandı.

Fotoğraf yarışmasına, “Mevleviliğin ve Mevlânâ’nın görüşlerini yansıtabilecek; duygular, ritüeller, gösteriler, semboller, eşyalar, yapılar ile, İnsanlarda; Mevlânâ’yı ve Mevleviliği anımsatabilecek her türlü fotoğraf karesi” konuları dahil edildi.

Başlangıcı 29 Eylül 2023 tarihinde belirtilen yarışmasının son katılım tarihi 17 Kasım 2023 olarak açıklandı ve 24 Kasım 2023 tarihinde seçici kurul toplanarak, değerlendirdiği ve sonuçları açıklanan yarışmanın ödül Töreni ve Sergi Tarihi 07-17.Aralık 2023 Şeb-i Arus Haftası kapsamında verilecek.

Yarışmanın jüri üyeliklerini ise, Konya Büyükşehir Belediyesi Kültür Sanat Şube Müdürü Ahmet Yalçın, Fotoğraf Sanatçıları Hakan Bahçeci, Hamit Yalçın, Kerim Arı ve Tuna Akçay yaptı.

Toplam 150 bin lira ödüllü fotoğraf yarışmasında, sıralama olmaksızın yarışmaya gelen fotoğraflar içinden jüri değerlendirmesine göre başarılı bulunan 50 eser sergide yer alacak.

Sergilemeye değer fotoğraflar ve eser sahiplerinin isimlerine

https://mevlana.konya.bel.tr/

https://sepet.konya.bel.tr/mevlana/mevlana_ve_insan_sonuclari.pdf

ulaşabilirsiniz.

(Haber Merkezi / Haber Kent)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.