“Milli Şairimiz ve İstiklâl Marşımız” Konulu Sergi Açıldı

“Milli Şairimiz ve İstiklâl Marşımız” Konulu Sergi Açıldı
Milli Şairimiz Mehmet Akif Ersoy'un kaleme aldığı İstiklâl Marşı’nın kabulünün üzerinden 100 yıl geçti. Selçuk Üniversitesi, bu anlamlı gün dolayısıyla önemli bir etkinlik düzenledi. Fotoğraf sergisi, 40 eserden oluşuyor.

Selçuk Üniversitesi Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı tarafından “İstiklâl Marşı ve Mehmet Akif Ersoy” konulu fotoğraf sergisi düzenlendi. Pandemi şartlarına uygun şekilde hazırlanan sergi, 40 fotoğraftan oluşuyor. Bir hafta boyunca Alaeddin Keykubat Yerleşkesindeki Merkez Kütüphanesi’nde açık kalacak sergide yer alan eserlerde, Milli Şairimiz Mehmet Akif Ersoy'un hayatı ve sözleri yer alıyor.

“MİLLÎ ŞAİRİMİZİN ESERLERİNDEN DERSLER ÇIKARMALIYIZ”

Selçuk Üniversitesi Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanı Fahrettin Demirci, Milli Şairimiz Mehmet Akif Ersoy tarafından yazılan, Türkiye'nin ve Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nin milli marşı olan İstiklal Marşı'nın kabulünün üzerinden 100 yıl geçtiğini hatırlatarak “1921 yılında düzenlenen yarışmaya katılan 724 eser arasından Mehmet Akif Ersoy'un yazdığı eser, 12 Mart 1921'de TBMM'de İstiklâl Marşı olarak kabul edildi. Bu anlamlı gün dolayısıyla farkındalık oluşturmak amacıyla sergi hazırladık. İstiklâl Marşımız ve Mehmet Akif Ersoy’un hayatıyla ilgili fotoğrafları sergiliyoruz. Öğrencilerimiz, akademik ve idari personelimiz bir hafta boyunca sergiyi gezebilir. Özellikle gençlerimizin, Mehmet Akif Ersoy’u okuması ve iyi anlaması gerekiyor. Eserlerinden dersler çıkarmalıyız. İstiklâl Marşımızın tamamını özümseyerek okumalıyız” dedi.  

(Haber Merkezi / Haber Kent)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.