‘Palaz’ Konya’da Sahnelenecek

‘Palaz’ Konya’da Sahnelenecek
15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü Anma Etkinlikleri kapsamında ‘Palaz’ adlı oyun Konya Devlet Tiyatrosu’nda sahnelenecek.

15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü Anma Etkinlikleri kapsamında ‘Palaz’ adlı oyun Konya Devlet Tiyatrosu’nda sahnelenecek.

Bu yıl “Türkiye Yüzyılının Kahramanları” konseptiyle yedincisi düzenlenecek olan "15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü Anma Etkinlikleri" kapsamında, Murat Şafak Kömürcü'nün yazdığı ve Hakkı Kuş'un yönettiği Konya Devlet Tiyatrosu yapımı “Palaz” adlı oyun, Konya Valiliği programı çerçevesinde, 15 Temmuz Cumartesi günü saat 15.00’te Konya Devlet Tiyatrosu Sahnesi’nde ücretsiz temsil edilecektir.

Osmanlı’nın son zamanlarında padişahın emriyle yurt dışında tayyarecilik (uçuş) eğitimi alan, daha sonra çeşitli cephelerde görev alıp fayda sağlayan ülkemizin ilk şehit pilotlarından olan Nuri Bey ve Fethi Bey’in hikâyesinin konu edindiği oyunda Fatih Yağlıcan, Onurcan Arıkan, Tolga Karasu, Zafer Kara, Almina Ay, Melisa Kocaman, Buse Özdemir, Yağız Demiral, Ömer Faruk Avcı, Doğukan Kutlu, Yaşar Özboz, M.Celaleddin Özboz rol alırken dekor tasarımı Ruken Bakır, kostüm tasarımı Elif Çakanlı Kurtoğlu, ışık tasarımı G. Ahmet Gökdemir, müzikleri Mert Dursun, koreografi düzeni Sera Kılıç ve korrepetitor Hilmi Yazıcı’ya ait.

(Haber Merkezi / Haber Kent)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.