Tiyatro Oyunuyla Gençliğin ‘Teknoloji Bağımlılığı’na Karşı Bilinçlenmelerine Katkı

Tiyatro Oyunuyla Gençliğin ‘Teknoloji Bağımlılığı’na Karşı Bilinçlenmelerine Katkı
“Çevrim İçi Gençlik” tiyatrosu, öğrencilerin “teknoloji bağımlılığı”na karşı bilinçlenmelerine katkı sunuyor.

Konya İnsan Mektebi Gelişim Davamız kapsamında geliştirilen Tekno-Bilinç Projesi çerçevesinde “Çevrim İçi Gençlik” isimli tiyatro oyunu sahnelendi.

Selçuklu Kongre Merkezi’ndeki tiyatro oyununa  Konya İl Milli Eğitim Müdürü Seyit Ali Büyük, eğitim yöneticileri, öğretmenler ve öğrenciler izledi.

Devriye Tiyatro Ekibi tarafından ‘Teknolojinin bilinçli ve güvenli kullanımı’ temasıyla sahnelenen ve izleyenlerden büyük beğeni alan oyunun her bir sahnesinde teknoloji bağımlılığının hayatımızda oluşturduğu büyük tehlikelere vurgu yapıldı.

Konya İl Milli Eğitim Müdürü Seyit Ali Büyük yaptığı açılış konuşmasında 3 yıldır yürütülmekte olan Konya İnsan Mektebi Projesi ile çok önemli çalışmaların yapıldığını ifade etti. Bu çalışmaların her birinin büyük bir gayret ve fedakârlığın neticesinde ortaya çıktığını belirten Büyük, Çevrim İçi Gençlik tiyatrosunun da  “teknoloji bağımlılığı”na vurgu yapması açısından çok önemli bir etkinlik olduğunu kaydetti. Büyük, Devriye Tiyatro Ekibi’ne ve tüm katılımcılara teşekkür etti.

Her bir sahnenin öncesinde ekibin sözcüsü Seyfullah Şenel tarafından gerekli açıklamalar yapılarak teknoloji bağımlılığının bireysel ve toplumsal yansımalarına vurgu yapıldı.

“Çevrim İçi Gençlik” tiyatrosu, il merkezinin farklı noktalarında ve birçok ilçede de sahnelenmeye devam edecek ve öğrencilerin “teknoloji bağımlılığı”na karşı bilinçlenmelerine katkı sunacaktır.

(Haber Merkezi/Haber Kent)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.