Türk Basınında Atatürk’ün Vefatı ve Atatürk’ün Konya İle Yakınlığı Sergisi

Türk Basınında Atatürk’ün Vefatı ve Atatürk’ün Konya İle Yakınlığı Sergisi
Atatürk’ün aramızdan ayrılışının 79. yıldönümü nedeniyle Gazeteci -Yazar Seyit Küçükbezirci’nin derlediği ‘Türk Basınında Atatürk’ün Vefatı ve Atatürk’ün Konya İle Yakınlığı’ konulu açılan sergi yoğun ilgi gördü.

Seyit Küçükbezirci’nin İl Halk Kütüphanesi’ndeki sergisine, Konya Valisi Yakup Canbolat, Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, 3. Ana Jet Üs ve Garnizon Komutanı Tuğgeneral Fidan Yüksel, Cumhuriyet Başsavcısı Bestami Tezcan, İl Kültür ve Turizm Müdürü Abdüssettar Yarar, İl Milli Eğitim Müdürü Mukadder Gürsoy ve çok sayıda davetli katıldı.

Sergiyi gezen Vali ve beraberindeki heyet, gazete arşiv sergisi hakkında Seyit Küçükbezirci’den bilgi aldı.

Sergi ile ilgili bilgi veren Küçükbezirci, şöyle konuştu:

“Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün İstanbul’dan ve İzmir’den sonra en çok Konya’ya uğramış ve Konya’da kalmıştır Konya’ya 13 kez gelmiş olan Atatürk’ün güvendiği ve sevdiği şehir Konya’ya karşı derin bir ünsiyeti(Yakınlığı) vardır. Elimizdeki gazete koleksiyonu çok eski bir Cumhuriyetçi Sıraç Aydıntaşbaş’a aittir. Çok iyi bir yazar olan Sıraç Aydıntaşbaş gazete koleksiyonunu ölmeden benim taşıyabileceğimi ve gelecek kuşaklara aktarabileceğimi düşünerek bu gazeteleri bana teslim etti. Bu koleksiyonu ben topladım ve korudum. Bu sergide Atatürk’ün Konya’da çekilmiş fotoğrafları ve Atatürk öldüğü zaman basında bu haberlerin nasıl yer aldığı ile ilgili gazeteler bulunuyor. Bu serginin özelliği bu gazeteler Konya’da bulunan en büyük koleksiyondur. 10 Kasım 1938’de İstanbul’da yayınlanan en büyük gazetelerdir. Bu gazetelerin hepsi orijinaldir. Bu gazeteler 1938 basınını göstermesi açısından önemlidir.”

Atatürk’ün Konya hatıralarını anlatan gazete arşivi ve tablolarından oluşan sergi 15 gün boyunca gezilebilecektir.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.