Ürdün’ün Büyülü Sesi Hind Al-Hamed Konya’da Sahne Aldı

Ürdün’ün Büyülü Sesi Hind Al-Hamed Konya’da Sahne Aldı
Hazreti Mevlana’nın 814'üncü doğum yıldönümü etkinlikleri kapsamında düzenlenen, 18. Uluslararası Konya Mistik Müzik Festivali'nin dördüncü gününde Ürdünlü ses sanatçısı Hind Al-Hamed sahne aldı.

Konya Valiliği İl Kültür ve Turizm Müdürlüğünün öncülüğünde, Kültür ve Turizm Bakanlığı, Konya Büyükşehir Belediye Başkanlığı, TRT, Karatay, Meram ve Selçuklu Belediye Başkanlıklarının katkılarıyla organize edilen festivalin dördüncü gününde Ürdünlü ses sanatçısı Hind Al-Hamed Selçuklu Kongre Merkezi’nde konser verdi.

 

‘Salat ve Aşk’ ismini verdiği konser programına özel tasarlanan kostümle çıkan Al-Hamed, slow ağırlıklı olmak üzere toplam 15 eser seslendirdi. Repertuvarında birde sürpriz yapan sanatçı, Türk musikisinin unutulmazları arasında yer alan ‘Üsküdara Gideriken’i Arapça olarak seslendirdi. Kostümündeki lale motiflerinin sufizmi sembolize ettiğini ifade eden Al-Hamed, tül üzerine işlenen ‘Vav’ ve ‘H’ harflerinin ise Allah lafsını temsil ettiğini ve üstündeki nakışların ise Ürdün’de yaşayan Filistinli hanımların işlediğini söyledi.

 

Tasavvufi Eserler İçsel Vecd Duygusu Yaşatıyor

 

Sanat yeteneğini ilk olarak çocuklar için şarkı söyleme ve hikaye anlatma yoluyla keşfeden Ürdünlü sanatçı uzun zamandan beri Ürdün’de ve Uluslararası konserlerde ve festivallerde sahne alıyor. İçten ve karizmatik şarkı söyleme performansları ve parlak sahne varlığıyla hızla geniş bir hayranlık kitlesi kazanan Al-Hamed, tasavvufi öze sahip sözlerden oluşan eserleri okurken sesi, bir insanın manevî yolculuğunda içsel vecd duygusunu yansıtıyor.

 

Koronavirüs tedbirleri kapsamında sınırlı sayıda protokol ve seyircinin katılımı ile gerçekleştirilen konsere yerli ve yabancı turistler yoğun ilgi gösterdi. Programının sonunda, Hazreti Mevlana’nın 22. kuşaktan torunu Esin Çelebi Bayru ve Konya İl Kültür ve Turizm Müdürü Abdüssettar Yarar, Hind Al-Hamed ve kendisine eşlik eden müzisyenlere teşekkür ederek, ney ve çeşitli hediye takdiminde bulundu. Program çıkışında katılımcılara, ‘Festival Turizmi Kapsamında Müzik Festivallerinin Değerlendirilmesi: Uluslararası Konya Mistik Müzik Festivali Örneği’ konulu anket sunuldu.

 

Festival 30 Eylül’e Kadar Devam Edecek

 

30 Eylül’e kadar sürecek festival kapsamında, Türkiye, İngiltere, Lübnan, Ürdün, Tanzanya, Kırgızistan, Azerbaycan ve İran’dan sanatçı ve müzik toplulukları sanatseverlerle buluşacak. 26 Eylül Pazar günü saat 20.30’da, Tanzanya’dan Tarab müziği sanatçısı Rajab Suleiman ve Kithara Grubu, Selçuklu Kongre Merkezi’nde sahne alacak. Festival boyunca toplam 9 konserin yanı sıra 30 Eylül Perşembe günü saat 17.30’da, Mevlana Müzesi Gülbahçesi’nde Mevlevi Ayini ve Sema Mukabelesi icra edilecek.

(Haber Merkezi / Haber Kent)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.