Abdüllatif Şener: “Erdoğan 17 Yıldır Hiç Yapmadığı Bir Şeyi Yaptı!”

Abdüllatif Şener: “Erdoğan 17 Yıldır Hiç Yapmadığı Bir Şeyi Yaptı!”
CHP Konya Milletvekili Abdüllatif Şener, eski yol arkadaşı Cumhurbaşkanı Erdoğan hakkında sert konuştu. Cumhurbaşkanı Erdoğan yönetimiyle birlikte ülkemizin dış şantajlara açık bir hale geldiğini öne süren Şener, " Erdoğan'ın şahsi vaziyeti masaya yatırılır yatırılmaz 17 senedir hiç yapmadığı bir şeyi yaptı. Protokole riayet eden Erdoğan, Trump'ın yardımcısı ile masada eşit konumda ezik ve eğik bir şekilde oturdu. Bu sürecin akabinde harekat son buldu" dedi.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Konya Milletvekili Abdüllatif Şener, eski yol arkadaşı Cumhurbaşkanı Erdoğan hakkında sert konuştu. Cumhurbaşkanı Erdoğan yönetimiyle birlikte ülkemizin dış şantajlara açık bir hale geldiğini öne süren Şener, " Erdoğan'ın şahsi vaziyeti masaya yatırılır yatırılmaz 17 senedir hiç yapmadığı bir şeyi yaptı. Protokole riayet eden Erdoğan, Trump'ın yardımcısı ile masada eşit konumda ezik ve eğik bir şekilde oturdu. Bu sürecin akabinde harekat son buldu. Erdoğan'ın yönetimiyle birlikte ülkemiz şantajlara açık riskli bir ülke haline geldi" diye konuştu.

CHP Konya İl Başkanlığı tarafından bir otelin toplantı salonunda düzenlenen Cumhuriyet Bayramı etkinliğine katılan Abdülatif Şener gündeme dair açıklamalarda bulundu. Dış politika üzerinden Cumhurbaşkanı Erdoğan'a ser sözlerle yüklenen Şener, şunları kaydetti:

"Barış Pınarı Harekatı sırasında Trump bir mektup gönderdi. 'Senin sorunlarınla çok uğraştım, aptal olma' dedi. Arkasından ABD'de soruşturmalar ve yaptırım çabaları başladı. Bu yaptırımlar arasında Halkbank davasında sanık koltuğuna Erdoğan'ı oturtmaya kalktılar. O yetmedi, parlamento harekete geçti ve ‘Erdoğan'ın ailesinin mal varlığını araştıracağız’ dedi. Erdoğan'ın şahsi vaziyeti masaya yatırılır yatırılmaz 17 senedir hiç yapmadığı bir şeyi yaptı. Protokole riayet eden Erdoğan, Trump'ın yardımcısı ile masada eşit konumda ezik ve eğik bir şekilde oturdu. Bu sürecin akabinde harekat son buldu. Erdoğan'ın yönetimiyle birlikte ülkemiz şantajlara açık riskli bir ülke haline geldi."

"AK PARTİ'NİN KURDUĞU TEK BİR İSLAMİ KURUM YOKTUR"

AK Parti Hükümetinin Cumhuriyet'in bütün kazanımlarını yok etmek için uğraştığını iddia eden Abdüllatif Şener, şöyle konuştu:

“Cumhuriyetimizin bütün değerlerini yok etmek için uğraşan bu iktidar çok tehlikelidir. 17 yıl boyunca bu ülkeye yaşatılanlar başka bir dönemde yaşanmadı. AKP’nin ve Erdoğan'ın kurduğu tek bir islami kurum yoktur. Diyanet İşleri Başkanlığı, İlahiyat Fakülteleri ve İmam Hatipler Atatürk'ün kurduğu kurumlardır. Ama AKP politikalarıyla bu kurumların içerisini boşalttı. Bana Tayyip Erdoğan'ın kurduğu bir tane İslami kurum söyleyin. Bunlara yine sahip çıkacak olan yegane parti CHP'dir."

“İNSANLARIN DEĞER YARGILARIYLA MÜCADELE ETMEYECEKSİNİZ”

Şener, CHP’nin söylemleriyle eylemleriyle toplumun yüzde 100’e hitap eden bir parti olması gerektiğini söyledi.

Parti genel merkezinin buna çok dikkat ettiğini dile getiren Şener, “İnsanların değer yargılarıyla mücadele etmeyeceksiniz. İnsanların doğduklarından şu andaki hayatlarına kadar geliştirdikleri ve sabit fikir haline geldiği tabularıyla oymayacaksınız. İnsanların ortak dertlerine hitap edeceksiniz. Çiftçiyle çiftçinin, emekliyle emeklinin, işsizle işsizliğin sorunlarını konuşacaksınız ve halkı seveceksiniz. Halkı sevmek halkçı olmanın temel ilkesidir” diye konuştu.

(Haber Merkezi / Haber Kent)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.