Abdüllatif Şener: “Kadın Ve Erkek Eşitliğinde Sorunlar Var”

Abdüllatif Şener: “Kadın Ve Erkek Eşitliğinde Sorunlar Var”
CHP KONYA İL KADIN KOLLARINDA TUNÇ, GÜVEN TAZELEDİ : CHP Konya İl Kadın Kolları’nın 14. kongresinde Şerife Tunç güven tazeleyerek, yeniden Başkan seçildi. CHP Konya Milletvekili Şener, “Ekonomide, sağlıkta, eğitim ve hayatla ilgili her şeydeki sorunlar kadın ve erkeğin sorunudur. Kadınlar ikincil sınıf vatandaş olarak görülüyor. 20. yüzyılda da bu sorun hala vardır” dedi.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Konya Milletvekili Abdüllatif Şener, “Ekonomide, sağlıkta, eğitim ve hayatla ilgili her şeydeki sorunlar kadın ve erkeğin sorunudur. Kadınlar ikincil sınıf vatandaş olarak görülüyor. 20. yüzyılda da bu sorun hala vardır” dedi.

Konya’da bir otelde gerçekleştirilen kongreye CHP Konya Milletvekili Abdüllatif Şener, Kadın Kolları Genel Başkanı Fatma Köse, MYK Üyesi Zehra Eriç, YDK Üyesi Gülsüm Filorinalı, CHP Konya İl Kadın Kolları Başkanı Şerife Tunç, İl Başkanı Barış Bektaş, ilçe başkanları, Saadet Öğretmen Çocuk İstismarı ile Mücadele Derneği Konya Şube Başkanı Özlem Bilgi, Eğitim-İş Konya Şube Başkanı Özgür Ulaş Yiğit, delegeler ve partili kadınlar katıldı.

“KADIN VE ERKEK EŞİTLİĞİNDE SORUNLAR VAR”

Kongrede konuşan CHP Konya Milletvekili Abdüllatif Şener, “Ekonomide, sağlıkta, eğitim ve hayatla ilgili her şeydeki sorunlar kadın ve erkeğin sorunudur. Kadınlar ikincil sınıf vatandaş olarak görülüyor. 20. yüzyılda da bu sorun hala vardır. Ülkemizde kadın haklarının verilmesi Cumhuriyetin kurulmasıyla sağlanmıştır. 1934’te kadınlara seçme ve seçilme hakkı tanınmıştır. Kadınlarımıza verilen bu hak Atatürk’ün vizyonunu ve kadına verdiği değeri gösteriyor.  Kadınlarımız kavuştuğu haklarına hep CHP iktidarları sayesinde elde etmişlerdir. Aydınlanmanın partisi olan CHP bu konuda hep ileri bir adım atmıştır. Bundan da bütün kesimler faydalanmıştır. Türkiye’nin CHP ve CHP iktidarına ihtiyacı vardır” ifadelerini kullandı.  

“BU ÜLKENİN KADIN GÜCÜNE VE BİRLİKTELİĞİNE İHTİYAÇ VARDIR”

CHP Kadın Kolları Genel Başkanı Fatma Köse ise, “Ülkemizde kadın olmanın zorluğunu her yerde yaşıyoruz. Haklarımıza sahip çıkarak umut içinde olmalıyız. Hayatın her kademesinde temsil noktasında yerimizi alacağız. Bunun mücadelesini erkek kardeşlerimizle birlikte yapacağız. Böylece kadın dayanışmasında güçlü oluruz. Anayasada kadın ve erkek eşittir. Devlette bunu sağlamada yükümlüdür. Oysa iktidar kadını eve hapsetmek istiyor. Bunun karşısında kadınlar olarak birlikte mücadele edeceğiz. Kadın ve erkek eşitliğini birlikte sağlayacağız. Bu ülkenin kadın gücüne ve birlikteliğine ihtiyaç vardır. Temsil noktasında yüzde 50 kadın olmak zorundadır” şeklinde konuştu.

“KADININ EŞİT HAKLARA SAHİP OLDUĞUNU TOPLUMA YANSITMALIYIZ”

CHP Kadın Kolları MYK Üyesi Zehra Eriç de, şunları kaydetti: “Kadın kolları ilk siyasetçinin başladığı bir okuldur. Kadının eşit haklara sahip olduğunu topluma yansıtmalıyız. Kadın ve çocuk istismarlarının önüne geçmeliyiz. Siyasette kadın adayları çıkarıp etrafında kenetlenmeliyiz”

“KADIN HAKLARI MÜCADELESİ BİLİMSEL VE AKILCIL OLMALIDIR”

CHP Konya İl Başkanı Barış Bektaş ise sözlerini şöyle sürdürdü:“Ülkemizde kadın ve kadın hakları mücadelesi bilimsel ve akılcıl olmalıdır. Ancak o zaman başarı elde edilir. Cinsiyetçi bir anlayışla kadın hakları elde edilemez. Cumhuriyet aslında bir kadın devrimidir. Demokrasinin ve medeniyetin ölçüsü bu mücadeleden geçmektedir. Kadın ve erkek eşit haklara sahip olmalıdır. Karşı devrim kutsal annelik duygusuyla aldatıp, kadın haklarını zayıflatmak istiyor. Bununla ilgilide yasal düzenlemeler yapıyor. Bunun önüne geçmek için partimiz CHP iktidar olmak zorundadır. Bunun içinde iktidar mücadelesini kadın ve erkekler olarak birlikte yaparak partimizin iktidarını sağlayacağız. Kongremizin hayırlı olmasını diliyorum.”

CHP YDK Üyesi Gülsüm Filorinalı,“Bu topraklarda kadın olmak, siyasetçi olmak ve kadın hakları konusunda mücadele etmek zordur. Her gün şehitlerimizden dolayı analarımız ağlıyor. Anadolu da asıl olan anadır. Bugün kadınlarımız hayatta kalma mücadelesi veriyor. Önderimiz Atatürk, kadınlarımızın meslek sahibi olmasının yanında, seçme ve seçilme hakkını kazandırdı. Kadın ve erkek eşit haklara sahip olursa o toplum ahenk içinde huzurlu ve mutlu olur. Bunun içinde hep birlikte mücadele edeceğiz.  Bu mücadeleye de erkeklerimizde katkı vermelidir. Kongremiz hayırlı olsun” ifadelerini kullandı.

CHP Konya İl Kadın Kolları Başkanı Şerife Tunç ise, “Kadın ve erkek eşitliğinin sağlanması adına mücadelemizi sürdüreceğiz.  Her gün bir kız kardeşimiz öldürülürken, çocuklarımızda istismara uğrarken, bunun önüne geçme mücadelesini yine birlikte vereceğiz” dedi.

Tek adayla yapılan seçimde CHP Konya il Kadın Kolları Başkanlığına Şerife Tunç, yeniden seçildi.

(Haber Merkezi / Haber Kent)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.