Angı: ‘Bir Çaresizlik Yaşıyorlar’

Angı: ‘Bir Çaresizlik Yaşıyorlar’
AK Parti Konya İl Başkanı Hasan Angı, Cumhurbaşkanlığı ve 28. Dönem Milletvekili seçimlerine ilişkin yaptığı değerlendirmede, muhalefetin bir çaresizlik yaşadığını belirterek, “Ülke yöneteceğiz. Ciddi olmalıyız. AK Parti diyor ki, güçlü Türkiye Yüzyılını inşa edeceğiz. İstikrara oy ver, kaosa değil” dedi.

AK Parti Konya İl Başkanı Hasan Angı, Cumhurbaşkanlığı ve 28. Dönem Milletvekili seçimlerine ilişkin yaptığı değerlendirmede, muhalefetin bir çaresizlik yaşadığını belirterek, “Ülke yöneteceğiz. Ciddi olmalıyız. AK Parti diyor ki, güçlü Türkiye Yüzyılını inşa edeceğiz. İstikrara oy ver, kaosa değil” dedi.

Angı, partisinin il başkanlığı binasında, Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, AK Parti 28. Dönem Konya milletvekilleri, merkez ilçe belediye başkanları ve partililerle birlikte kameralar karşısına geçti.

Angı, basın toplantısının başında, Şırnak'ta PKK'lı teröristlerle girilen çatışmada şehit olan 4 asker ve 1 korucuya rahmet diledi.

Seçim sonuçlarının hayırlı olmasını dileyen ve Konyalılara teşekkür eden AK Parti Konya İl Başkanı Hasan Angı, “Genel seçimlerimiz tamamlandı. Seçim sonuçlarımız şehrimize, aziz milletimize hayırlı olsun. Tüm şehrimize teşekkür ediyoruz. Yüksek katılım oranlarıyla katılım sağlandı ve AK Parti her zaman olduğu gibi yine açık ara önde tamamladı. Oylarımıza baktığımız zaman Cumhur İttifakı’nın 2018 oylarıyla, 2023 oyları arasında eşitlik var. Bu hem Cumhurbaşkanımıza verilen oylar açısından, hem de partilere verilen oylar açısından aynı. Ama sonuçta milletvekili sayılarımızda bir eksilmemiz oldu. Bu seçime ilk defa giren ve Cumhur İttifakı’nda yer alan Yeniden Refah Partisi’nin şehrimizde bir milletvekilini seçtirmiş oldu. 15 Milletvekilinin 12’si Cumhur İttifakına mensup partiler. 3 tanesi de eskiden olduğu gibi Millet İttifakı’na mensup olan partiler olarak şehrimizi temsil edecek. 28’nci dönem resmen başlamış olacak. Yeni dönem ülkemize hayırlı olsun” diye konuştu.

“Sürekli Kriz Üreten, Suçu Birilerinde Arayanlar Var”

Angı, sözlerini şöyle sürdürdü: “Sürekli kriz üreten, suçu birilerinde arayanlar var. Geçmiş seçimlerde de, ‘Bidon kafalı seçmen, göbeğini kaşıyan seçmen, makarnaya satılan seçmen’ ve en son da deprem bölgesi seçmeni. Yaralarının ancak Cumhurbaşkanının ve Cumhur İttifakı’nın saracağını bildikleri için o destekleri verdiler o insanlar. AK Parti diyor ki, güçlü Türkiye Yüzyılını inşa edeceğiz. İstikrara oy ver, kaosa değil. 28 Mayıs’ta çok açık ara bir seçim sonucuyla, ülkemiz bu şahlanışa bismillah desin diye dua ediyor ve gayret ediyoruz. Konya bir bütün olarak bu çalışmalarını yaptı ve yapmaya da devam edecek.”

Başkan Angı, seçimin birinci turunu açık fark ile önde bitirdiklerini, ikinci tur için de çalışmalara devam ettiklerini belirterek, şöyle konuştu: “Gizli ortaklarıyla aldıkları oy ortada. 2,5 milyon farkla yine Cumhurbaşkanımız önde. Şimdi bize düşen 28 Mayıs'ta bu miktarı artırmak. 85 milyonun tamamına hitap eden, tüm seçmenlerimizin oyuna talip olduğumuz bir süreci de kampanya dönemi olarak çalışacağız. Dün Cumhurbaşkanımız yapacakları çalışmaları kamuoyuyla paylaştılar. Bugün de inşallah tüm milletvekillerimiz ve belediye başkanlarımızla, kadın ve gençlik kolları başkanlarımızla beraber Cumhurbaşkanımızın başkanlığındaki toplantıyı yapacağız. Onlardan gelecek talimatlara göre de saha çalışmalarımızı yürüteceğiz. Nasıl ki 14 Mayıs'a kadar bu yoğun tempoyu sürdürdük, büyük bir fedakarlık, bu bir dava şuuruydu, bu şehre olan sevdaydı. Diğer partileri de takip ettiniz. Biz şundan eminiz ki Cumhur İttifakı'nı oluşturan partilerimizle uyum içinde, bir pazarlıkla değil, sevdayla yola çıkmış ve bu yürüyüşü de devam ettirme arzusunu bizatihi ortaya koymuş bir yapıdayız.”

“Kendi amblemleriyle mecliste olamayanlar, CHP'den çıkanlar grup toplantısı diye dün başlamışlar yapmaya” diyen Angı, şunları kaydetti: “Evcilik oynamıyoruz veya 23 Nisan'daki gibi nöbet devirleri yapmıyoruz. Ülke yöneteceğiz ciddi olmalıyız. Bu ülke siyaset kurumundan ne bekliyor, siyaset kurumu onlara neyi vaat ediyor? AK Parti diyor ki, Türkiye Yüzyılı ideallerine, güçlü büyük Türkiye'yi birlikte kuracağız, inşa edeceğiz. İstikrara oy verin, kaosa değil, açıkça mesajımız bu. 28 Mayıs'ta makasın çok daha açıldığı bir seçim sonucuyla ülkemiz bu şahlanış dönemine bismillah desin diyelim. Dua ediyoruz, gayret ediyoruz."

Başkan Angı, teşkilatlar, milletvekilleri, belediye başkanları, meclis üyelerinin kol kola Konya'nın bir bütün olarak bu çalışmaları yaptığını ve yapmaya devam edeceğini dile getirerek şöyle devam etti: "28 Mayıs'ta da inşallah çok daha büyük bir başarı olacak. Doğru adımlarla, doğru süreci yürüten liderimiz, Cumhurbaşkanımız, Cumhur İttifakı Cumhurbaşkanı adayımız Recep Tayyip Erdoğan başarıyla bundan inşallah çıkmış olacak.”

“Huzur İklimi Sağlamaya Çalışan Bir Türkiye Var”

Angı, “Oy alamadıkları bölgelere hakaret etmekten vazgeçmiyorlar. Geçmiş seçimlerde de, ‘Bidon kafalı seçmen, göbeğini kaşıyan seçmen, makarnaya satılan seçmen’ ve en son da deprem bölgesi seçmeni. Yaralarının ancak Cumhurbaşkanının ve Cumhur İttifakının saracağını bildikleri için o destekleri verdiler o insanlar. Verdiği bir litre suyun karşılığını oy zannedenler var. Hiçbir şey değişmiyor. Onlar tehdit, hakaret, 2018’de kendi gösterdikleri Cumhurbaşkanı adayını bile pervasızca, itibar suikastıyla sahadan çekmeyi bile becerdiler. Biz kendi iç muhasebemizi yapıyoruz. Sahadan aldığımız eleştirileri raporlaştırdık ve gereken yere gönderdik. Bize iletilen iki temel sıkıntıdan biri ekonomi. Ekonomideki sıkıntı, fiyat artışları, alım gücündeki sıkıntılarla ilgili devletimiz, Sayın Cumhurbaşkanımız tedbir almaya çalışıyor. Bunun önümüzdeki zamanda oturacağına inanıyoruz. Suriyelilerle ilgili ciddi eleştiriler vardı. Huzur iklimi sağlamaya çalışan bir Türkiye var. Biz bunu geldiğimiz gün göndereceğiz, şunu yapacağız demeyiz. Bakın şimdi Ukrayna’dan 15 bin insan Avrupa’nın birçok ülkesine giden insan bize de geldi. Diline Suriyeli dolayan insanlar bir tane Ukraynalıyı konuşmuyor. İnsanlar ateşten ve savaştan kaçıyor. İnsani düşünmek zorundayız. Allah kimsenin kendi ülkesinde böyle darda koyacağı bir duruma düşürmesin. Türkiye her şeyin farkında. Biz eminiz ki Cumhur İttifakı’nı oluşturan partiler, bir pazarlıkla değil, sevda ile yola çıkmış ve bu kutlu yürüyüşü devam ettirme arzusu ile bizatihi ortaya koymuş bir yapıda. Ülke yöneteceğiz. Ciddi olmalıyız. AK Parti diyor ki, güçlü Türkiye Yüzyılını inşa edeceğiz. İstikrara oy ver, kaosa değil. Açıkça mesajımız bu. Kazanırsak kime Cumhurbaşkanlığı Yardımcılığı vereceğiz diye hesap yapmıyoruz. AK Parti hem deprem bölgesinde, hem de diğer bölgelerde daha fazla oyu almasının sebebini görmüş olduk. 28 Mayıs’ta çok açık ara bir seçim sonucuyla, ülkemiz bu şahlanışa bismillah desin diye dua ediyor ve gayret ediyoruz. Konya bir bütün olarak bu çalışmalarını yaptı ve yapmaya da devam edecek” diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.